ΑρχικήsecurityΜωρό πέθανε λόγω ransomware επίθεσης σε νοσοκομείο

Μωρό πέθανε λόγω ransomware επίθεσης σε νοσοκομείο

Σύμφωνα με μια αγωγή, ένα μωρό από την Αλαμπάμα γεννήθηκε με σοβαρό εγκεφαλικό πρόβλημα και τελικά πέθανε επειδή το νοσοκομείο αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο μια ransomware επίθεση, και δεν μπόρεσε να εντοπίσει εγκαίρως το πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Επιθέσεις ransomware σε νοσοκομεία: Το προσωπικό μιλάει για τις συνέπειες

ransomware νοσοκομείο

Η αγωγή, που κατατέθηκε από την Teiranni Kidd, τη μητέρα του μωρού, αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη The Wall Street Journal. Η μητέρα του παιδιού αναφέρει ότι το νοσοκομείο, Springhill Medical Center, δεν την είχε ενημερώσει ότι τα συστήματά του δεν λειτουργούσαν λόγω κυβερνοεπίθεσης, με αποτέλεσμα η φροντίδα που της παρείχε να είναι ανεπαρκής.

Το Springhill Medical Center ανακοίνωσε το 2019 ότι ήταν θύμα ενός “περιστατικού network security“. Όπως αναφέρθηκε τότε από τον τοπικό σταθμό ειδήσεων WKRG, το Springhill παρακολουθούσε αρκετούς ασθενείς εκείνη την περίοδο, αν και είχε απομακρύνει κάποιους λόγω της επίθεσης. Το μωρό γεννήθηκε τότε.

Η Kidd μήνυσε το νοσοκομείο τον Ιανουάριο του 2020 και στη συνέχεια τροποποίησε την αγωγή, τον Ιούλιο, όταν πέθανε το μωρό της.

Δείτε επίσης: Οι hackers που επιτίθενται σε νοσοκομεία παίζουν με τη ζωή των ασθενών!

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Kidd δεν ενημερώθηκε ότι το Springhill αντιμετώπιζε μια ransomware επίθεση και οι γιατροί και οι νοσοκόμες δεν μπόρεσαν να κάνουν μια σειρά βασικών εξετάσεων που θα έδειχναν ότι υπήρχε πρόβλημα το οποίο δημιούργησε εγκεφαλική βλάβη στο μωρό και το οδήγησε στο θάνατο εννέα μήνες μετά τη γέννησή του.

Μωρό πέθανε ransomware νοσοκομείο
Μωρό πέθανε λόγω ransomware επίθεσης σε νοσοκομείο

Αν ήξερε ότι hackers είχαν επιτεθεί στο νοσοκομείο, η Kidd δεν θα επέλεγε να πάει εκεί.

Το ransomware, μια hacking επίθεση που επιτρέπει στους επιτιθέμενους να κλειδώσουν τα συστήματα των θυμάτων μέχρι να δοθούν λύτρα, αποτελεί μια από τις πιο επικίνδυνες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλά νοσοκομεία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο αδίστακτων εγκληματιών. Περίπου 850 δίκτυα υγειονομικής περίθαλψης και νοσοκομεία στις ΗΠΑ έχουν επηρεαστεί από ransomware μόνο φέτος, δήλωσε ο Allan Liska, αναλυτής ransomware στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future.

Δείτε επίσης: Ransomware: Αντιπροσωπεύει το 69% των malware επιθέσεων

Μετά από μια ransomware επίθεση σε ένα νοσοκομείο, τα συστήματα δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με τη φροντίδα και τις θεραπείες των ασθενών. Οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιθέσεις σε νοσοκομεία.

Είναι τρομερό πράγμα, αλλά περιμέναμε να συμβεί αυτό εδώ και χρόνια, γιατί όταν τα πράγματα πάνε στραβά, τελικά κάποιος θα πεθάνει“, είπε ο Liska.

Μια Γερμανίδα πέθανε το 2020 μετά τη μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο επειδή το πλησιέστερο νοσοκομείο “χτυπήθηκε” από ransomware. Αλλά οι κυβερνητικές αρχές διαπίστωσαν αργότερα ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία ότι το ransomware έπαιξε βασικό ρόλο στο θάνατό της.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS