ΑρχικήinetΤα Chrome extensions Manifest V2 δεν θα λειτουργούν από το 2023

Τα Chrome extensions Manifest V2 δεν θα λειτουργούν από το 2023

Η Google μοιράστηκε το χρονοδιάγραμμα σταδιακής κατάργησης για τα extensions Manifest V2 Chrome και τα σχέδιά της να φέρει το Manifest V3 με μια πλήρη λίστα χαρακτηριστικών.

Οι δυνατότητες επέκτασης περιορίζονται χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό που ονομάζεται “extension manifest“. Η Google έκανε διαθέσιμη τη νέα έκδοση, Manifest V3, όταν ο Chrome 88 ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Δείτε επίσης: Mozilla: Η νέα λειτουργία του Chrome επιτρέπει την επιτήρηση σας

Η Google αποκάλυψε για πρώτη φορά τις μελλοντικές αλλαγές στο Manifest V3 το 2019, ανακοινώνοντας την κατάργηση των επιλογών αποκλεισμού του webRequest API και των απαιτήσεων για τους αποκλειστές περιεχομένου να μεταβούν σε deklarativeNetRequest.

“Το Manifest V3 είναι πιο ασφαλές, λειτουργικό και προστατεύει την ιδιωτικότητα από τον προκάτοχό του”, δήλωσε ο David Li, Product Manager για Chrome Extensions & Chrome Web Store.

Όπως περιγράφεται σήμερα από τον Li, η Google θα εστιάσει σταδιακά στις επεκτάσεις Manifest V2 σε δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες:

  • 17 Ιανουαρίου 2022: Οι νέες επεκτάσεις Manifest V2 δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτές από το Chrome Web Store. Οι προγραμματιστές ενδέχεται να εξακολουθούν να προωθούν ενημερώσεις σε υπάρχουσες επεκτάσεις Manifest V2, αλλά δεν μπορούν να υποβληθούν νέα στοιχεία Manifest V2.
  • Ιανουάριος 2023: Το πρόγραμμα περιήγησης Chrome δεν θα εκτελεί πλέον επεκτάσεις Manifest V2. Οι developers δεν μπορούν πλέον να προωθούν ενημερώσεις σε υπάρχουσες επεκτάσεις Manifest V2.

Δείτε επίσης: Σφάλμα στο Google Chromebook προκαλεί μαύρη οθόνη μετά τη σύνδεση

Η Google θα συνεχίσει να βελτιώνει το Manifest V3 με βάση το feedback

Μέχρι να καταργηθούν πλήρως οι επεκτάσεις Manifest V2 Chrome, η Google υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να φέρνει το νέο manifest σε πλήρη ισοτιμία χαρακτηριστικών με την παλαιότερη έκδοση και να αντιμετωπίζει τα αιτήματα που υποβάλλονται από προγραμματιστές.

Η Google δηλώνει ότι έχει ήδη προσθέσει πρόσθετους μηχανισμούς στο νέο Scripting API και έχει επεκτείνει το Declarative Net Request API για την υποστήριξη πολλαπλών στατικών συνόλων κανόνων, κανόνων με βάση την περίοδο λειτουργίας και φιλτραρίσματος με βάση το αναγνωριστικό καρτέλας.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να μοιραστεί πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το πώς αυτές οι εισερχόμενες αλλαγές θα επηρεάσουν τους χρήστες και τους προγραμματιστές επεκτάσεων.

Δείτε επίσης: Chrome: Η Google διορθώνει άλλες δύο zero-day ευπάθειες

Λεπτομερείς και ενημερωμένες πληροφορίες για ακριβείς ημερομηνίες και λεπτομέρειες για τη σταδιακή κατάργηση του Manifest V2 είναι διαθέσιμες εδώ.

Παρακάτω είναι ενσωματωμένο ένα πλήρως λεπτομερές χρονοδιάγραμμα με όλες τις αναμενόμενες αλλαγές στη συμπεριφορά του Chrome Web Store και του προγράμματος περιήγησης Chrome.

Chrome extensions

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS