ΑρχικήinetAddison Lee Λονδίνο: Στόχος να γίνουν όλα τα ταξί ηλεκτρικά έως το...

Addison Lee Λονδίνο: Στόχος να γίνουν όλα τα ταξί ηλεκτρικά έως το 2023

Addison Lee ταξί ηλεκτρικά

Η Addison Lee, ιδιωτική εταιρεία ταξί και courier στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει ολόκληρο τον στόλο των επιβατικών αυτοκινήτων της σε ηλεκτρικά οχήματα, έως το 2023. Το site της Addison Lee αναφέρει ότι η εταιρεία διαθέτει πάνω από 4.800 αυτοκίνητα που λειτουργούν στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, η πρόσφατη απόκτηση της υπηρεσίας ταξί ComCab θα κάνει την Addison Lee τη μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στο Λονδίνο με πάνω από 7.000 οχήματα. Έχει ήδη 650 οχήματα μηδενικών εκπομπών, μετά την εξαγορά, αλλά για να μπορέσει να κρατήσει την υπόσχεσή της και να μετατρέψει όλα τα ταξί σε ηλεκτρικά, έχει αρχίσει συνεργασία με τη Volkswagen.

Δείτε επίσης: Lucid Air: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 520 μιλίων

Η εταιρεία επενδύει 160 εκατομμύρια λίρες (218 εκατομμύρια δολάρια) για να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα στόλο ταξί με ελαφρώς μεγαλύτερα οχήματα Volkswagen ID.4. Το πρότυπο ID.4 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 77 kWh και έχει εμβέλεια 250 μίλια, το οποίο είναι καλύτερο για μετακίνηση στην πόλη παρά για οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικό ποδήλατο υψηλής ταχύτητας με αυτονομία 300 χλμ από την BMW

Η Addison Lee θα ενισχύσει το στόλο της με 450 ηλεκτρικά ταξί, που θα βγουν στους δρόμους του Λονδίνου μέχρι το τέλος του 2021 (συν τα 650 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει ήδη). Στη συνέχεια, η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέτει 200 ​​ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάθε μήνα μέχρι να αντικατασταθεί ολόκληρος ο στόλος. Η εταιρεία ταξί σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει υποδομή φόρτισης για τους οδηγούς της χρησιμοποιώντας το νέο Future Mobility Fund, που έχει δημιουργήσει.

Δείτε επίσης: Tesla: Στοχεύει να κυκλοφορήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι

Εάν η Addison Lee καταφέρει να κάνει όλα τα ταξί της ηλεκτρικά έως το 2023, θα είναι μπροστά από ανταγωνιστές, όπως η Uber, η οποία έχει δεσμευτεί να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα στόλο της με ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025. Η πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων θα βοηθήσει και την κυβέρνηση να επιτύχει τον στόχο της για “net zero economy” έως το 2050.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS