ΑρχικήinetApp βοηθά τους Αφγανούς να μην συναντήσουν Ταλιμπάν στην Καμπούλ

App βοηθά τους Αφγανούς να μην συναντήσουν Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Καθώς οι Ταλιμπάν “μπήκαν” στην Καμπούλ τον περασμένο μήνα, η ομάδα πίσω από την εφαρμογή ειδοποιήσεων ειδήσεων πλήθους Ehtesab εγκατέλειψε το γραφείο της στην πόλη. Αλλά συνέχισαν το έργο τους παρέχοντας στους Αφγανούς κρίσιμες πληροφορίες, όπως σε ποιούς δρόμους έχουν στήσει μπλόκα οι Ταλιμπάν.

Ταλιμπάν Καμπούλ

Δείτε επίσης: Best video conferencing apps 2022: Όσα πρέπει να ξέρετε

Μέρες αργότερα, όταν δύο εκρήξεις βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας σκότωσαν περισσότερους από 70 ανθρώπους κοντά στο αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της Καμπούλ, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την χώρα, η νεοσύστατη εταιρεία χρησιμοποίησε τις επαφές της στο έδαφος για να επιβεβαιώσει ότι σε εκείνο το σημείο γίνονται οι διπλές επιθέσεις μέσα σε λίγα λεπτά.

Το app Ehtesab δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια για να παρέχει ειδοποιήσεις και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για περιστατικά στην Καμπούλ. Ο στόχος εκείνη την εποχή ήταν να διατηρηθεί η συμμετοχή των κατοίκων, να γεφυρωθούν τα κενά επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων και να λογοδοτήσουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Όπως το Citizen, μια εφαρμογή στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωστή για ειδοποιήσεις εγκλημάτων σε πραγματικό χρόνο, το Ehtesab προτρέπει τους ντόπιους να αναφέρουν περιστατικά από όλη την πόλη, συμπεριλαμβανομένων των πάντων, από ελαττωματικές τηλεπικοινωνίες έως προγραμματισμένες διαδηλώσεις. Στη συνέχεια, αυτές οι αναφορές επαληθεύονται από την ομάδα εμπειρογνωμόνων ασφαλείας της Ehtesab.

Δείτε επίσης: iPhone 13: Η Apple δεν αντιμετωπίζει τις ανησυχίες για spyware

Καμπούλ

Δείτε επίσης: Apple Watch Series 7: Έχει τον ίδιο επεξεργαστή με το Series 6

Τώρα αυτή η υπηρεσία φαίνεται πως γίνεται ευρύτερα γνωστή εν μέσω της ραγδαίας πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής μετά την ανάληψη του ελέγχου της χώρας από τους Ταλιμπάν. Ενώ η εφαρμογή έχει ληφθεί μόνο 5.000 φορές από ανθρώπους στην Καμπούλ και σε άλλες περιοχές η εταιρεία λέει ότι η δημοτικότητα και η χρήση της έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS