ΑρχικήUpdatesΗ Oracle κυκλοφορεί την Java 17 - Δείτε όλες τις πρόσφατες ενημερώσεις

Η Oracle κυκλοφορεί την Java 17 – Δείτε όλες τις πρόσφατες ενημερώσεις

Η Oracle ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Java Development Kit (JDK) 17 – της τελευταίας έκδοσης της γλώσσας προγραμματισμού και της πλατφόρμας ανάπτυξης.

Oracle

Δείτε επίσης: Google Chrome V8 JavaScript engine ευπάθεια: Κάντε άμεσα update

Η Java 17 προσφέρει χιλιάδες ενημερώσεις απόδοσης, σταθερότητας και ασφάλειας, καθώς και 14 JEPs (JDK Enhancement Proposals) που βελτιώνουν περαιτέρω τη γλώσσα και την πλατφόρμα της Java για να βοηθήσουν τους developers να είναι πιο παραγωγικοί. Η Java 17 είναι η τελευταία έκδοση μακροπρόθεσμης υποστήριξης (LTS) με ρυθμό έκδοσης έξι μηνών της Java. Η έκδοση προκύπτει από μια εκτεταμένη συνεργασία μεταξύ μηχανικών της Oracle και άλλων μελών της παγκόσμιας κοινότητας προγραμματιστών Java μέσω της κοινότητας OpenJDK και της διαδικασίας Java Community (JCP). Από το προηγούμενο JDK 11 LTS που κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια, έχουν εφαρμοστεί πάνω από 70 JEP.

  • Απλούστερη άδεια: Το Oracle JDK 17 και οι μελλοντικές εκδόσεις JDK παρέχονται με δωρεάν άδεια χρήσης έως ένα ολόκληρο έτος μετά την επόμενη κυκλοφορία LTS. Η Oracle θα συνεχίσει και την παροχή εκδόσεων Oracle OpenJDK βάσει της ανοιχτού κώδικα General Public License (GPL), όπως έχει από το 2017.
  • Ενίσχυση Μακροπρόθεσμης Υποστήριξης για Πελάτες: Η Oracle συνεργάζεται με την κοινότητα προγραμματιστών Java και το JCP για να ενισχύσει το “LTS scheduling” για να δώσει στους οργανισμούς περισσότερη ευελιξία σχετικά με το πότε ή εάν θέλουν να μεταβούν σε μια νεότερη έκδοση Java LTS. Η Oracle προτείνει η επόμενη έκδοση LTS να είναι η Java 21 και να είναι διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο του 2023, η οποία θα αλλάξει τον τρέχον ρυθμό κυκλοφορίας του LTS από τρία σε δύο χρόνια.

Δείτε επίσης: Η Python μπορεί σύντομα να προσπεράσει τις C και Java σε δημοτικότητα

Με την υποστήριξη της συνδρομής Oracle LTS και Java SE, οι πελάτες μπορούν να μεταβούν στη Java 17 με τον ρυθμό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους. Επιπλέον, η Oracle θα παρέχει στους πελάτες ασφάλεια, επιδόσεις και ενημερώσεις σφαλμάτων για την Java 17 έως τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο του 2029.

Προκειμένου να επιταχυνθεί η υιοθέτηση της Java στο cloud, η Oracle παρουσίασε πρόσφατα την Oracle Java Management Service, μια νέα Oracle Cloud Infrastructure (OCI) – μια εγγενή υπηρεσία που βοηθά τους οργανισμούς να διαχειρίζονται τους χρόνους εκτέλεσης και τις on-premises εφαρμογές Java σε οποιοδήποτε cloud.

Η Υπηρεσία Java Management παρέχει στους πελάτες ορατότητα σχετικά με τα Java deployments τους σε κάθε επιχείρηση. Αυτό καλύπτει όλες τις εκδόσεις Java που είναι εγκατεστημένες στο περιβάλλον τους, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων της Java που βρίσκονται σε εξέλιξη και στην παραγωγή. Επισημαίνει επίσης τυχόν μη προγραμματισμένες εφαρμογές Java που τρέχουν και ελέγχει εάν όλες οι εγκατεστημένες εκδόσεις Java είναι ενημερωμένες με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Ο Chrome 91 είναι 23% γρηγορότερος χάρη στις JavaScript-βελτιώσεις

Το JDK 17 περιλαμβάνει νέες βελτιώσεις γλώσσας, ενημερώσεις στις βιβλιοθήκες, υποστήριξη για νέους υπολογιστές Apple, κατάργηση χαρακτηριστικών παλαιού τύπου και εργασία για να διασφαλιστεί ότι οποιοσδήποτε κώδικας Java που γράφτηκε σήμερα θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς αλλαγές στις μελλοντικές εκδόσεις JDK. Προσφέρει και μια προεπισκόπηση των χαρακτηριστικών της γλώσσας για τη συλλογή feedback από την κοινότητα της Java.

Πηγή πληροφοριών: analyticsindiamag.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS