ΑρχικήsecurityΤο EFF πιέζει την Apple να μην προχωρήσει με τη σάρωση CSAM

Το EFF πιέζει την Apple να μην προχωρήσει με τη σάρωση CSAM

Από τότε που η Apple ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να φέρει καινούριες λειτουργίες σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών στο iOS, οι οποίες περιλαμβάνουν τη σάρωση των φωτογραφιών iCloud και του iMessage, έχουν ακουστεί πολλές απόψεις σχετικά με το θέμα. Ενώ ορισμένοι θεωρούν λογικό η Apple να σαρώνει φωτογραφίες, καθώς πρόκειται για την ασφάλεια των παιδιών, μερικοί άλλοι λένε ότι παραβιάζεται το απόρρητο, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της ίδιας της Apple. Αυτή η κίνηση προέτρεψε ακόμη και τους Γερμανούς νομοθέτες να γράψουν μια επιστολή στον Tim Cook και η Apple ανακοίνωσε τελικά ότι θα καθυστερήσει την ένταξη της σάρωσης CSAM. Τώρα ακόμη και το EFF (Electronic Frontier Foundation) έγραψε μια επιστολή στην Apple, λέγοντας ότι είναι πολύ ευχαριστημένο που άκουσε για την καθυστέρηση.

EFF

Δείτε επίσης: Apple: Θα ανιχνεύει εικόνες κακοποιημένων παιδιών στα photo libraries χρηστών

Στην επιστολή, το EFF αναφέρει ότι «είναι ευχαριστημένο που η Apple τώρα ακούει τις ανησυχίες» των χρηστών της «σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν τα εργαλεία σάρωσης του τηλεφώνου τους». Ωστόσο, η Apple «πρέπει να προχωρήσει περισσότερο από την απλή ακρόαση και να εγκαταλείψει εντελώς τα σχέδιά της να τοποθετήσει ένα backdoor στην κρυπτογράφηση της».

Η επιστολή αναφέρει ότι 90 οργανισμοί «προέτρεψαν την εταιρεία να μην εφαρμόσει» τον εντοπισμό CSAM στις συσκευές της. Το EFF φοβάται ότι η σάρωση CSAM θα ​​οδηγήσει σε «λογοκρισία προστατευμένου λόγου, απειλή της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και θα έχει καταστροφικές συνέπειες για πολλά παιδιά».

CSAM

Δείτε ακόμα: Πόσο ασφαλής είναι τελικά η νέα μέθοδος της Apple για τα κακοποιημένα παιδιά

«Ο τεράστιος συνασπισμός που έχει μιλήσει θα συνεχίσει να απαιτεί να προστατεύονται τα τηλέφωνα των χρηστών – τόσο τα μηνύματά τους όσο και οι φωτογραφίες τους και ότι η εταιρεία να τηρήσει την υπόσχεσή της να παρέχει πραγματικό απόρρητο στους χρήστες της», αναφέρει στην επιστολή του το EFF.

Δείτε επίσης: Apple: Ζητούν να σταματήσει τα σχέδια σάρωσης συσκευών για παιδική κακοποίηση

Προς το παρόν, ο γίγαντας του Cupertino καθυστέρησε τα σχέδια για την έναρξη του CSAM. Ωστόσο, δεν έχει αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο το σύστημα να μην κυκλοφορήσει τελικά σε iOS, iPadOS και macOS.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS