ΑρχικήinetiPhone 13: Οι δορυφορικές επικοινωνίες διαθέσιμες σε επιλεγμένες αγορές

iPhone 13: Οι δορυφορικές επικοινωνίες διαθέσιμες σε επιλεγμένες αγορές

Την περασμένη εβδομάδα, ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo ανέφερε ότι η νέα σειρά iPhone 13 της Apple θα υποστηρίζει δορυφορικές επικοινωνίες LEO, το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα, ακόμα και όταν δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου 4G/5G. Στη συνέχεια, ο Mark Gurman του Bloomberg έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την πολύ χρήσιμη λειτουργία και την εφαρμογή της.

Στο Power On newsletter του, ο Gurman δίνει περισσότερες πληροφορίες και λέει ότι οι δορυφορικές επικοινωνίες του iPhone 13 θα είναι διαθέσιμες μόνο σε επιλεγμένες αγορές.

Δείτε επίσης: iPhone: Μειωμένες οι πωλήσεις λίγο πριν την κυκλοφορία του iPhone 13

Τα χαρακτηριστικά έκτακτης ανάγκης θα λειτουργούν μόνο σε περιοχές χωρίς κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας και μόνο σε επιλεγμένες αγορές. Η Apple οραματίζεται να αναπτύξει τελικά τη δική της σειρά δορυφόρων για τη διαβίβαση δεδομένων σε συσκευές, αλλά αυτό το σχέδιο μπορεί να απέχει χρόνια από την υλοποίηση“.

Λέει επίσης ότι η Apple δεν θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες iPhone να πραγματοποιούν κλήσεις χωρίς κάλυψη δικτύου (σε αντίθεση με τη φήμη που είχε κυκλοφορήσει).

Κάποιοι με ρώτησαν αν αυτές οι νέες δυνατότητες σημαίνουν ότι το iPhone μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δορυφορικό τηλέφωνο και αν έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κλήσεις οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς κάλυψη δικτύου. Η απάντηση είναι ένα μεγάλο όχι. Αυτό δεν συμβαίνει τώρα, του χρόνου ή κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον“.

Δείτε επίσης: Το 82% των χρηστών Android δεν ενδιαφέρεται για το iPhone 13 λόγω των περιορισμών

iPhone 13 δορυφορικές επικοινωνίες

Ο Gurman εξηγεί ότι αυτή η δυνατότητα απαιτεί hardware που δεν είναι ακόμα έτοιμο. Επίσης, θα ήταν “ακριβό και θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις από τους carriers στους οποίους βασίζεται η Apple“.

Σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg, η Apple εργάζεται για δύο πράγματα: τη μετάδοση σύντομων μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης και την αποστολή σημάτων κινδύνου SOS για κρίσεις, όπως αεροπορικά ατυχήματα ή βύθιση πλοίων, σε απομακρυσμένες περιοχές.

Δείτε επίσης: iPhone 13 τιμή: Μήπως θα το πληρώσετε πιο ακριβά απ’ όσο περιμένατε;

Η Apple προφανώς θα επιτρέψει δορυφορικές επικοινωνίες ενσωματώνοντας μηνύματα έκτακτης ανάγκης στην εφαρμογή Messages. Έτσι οι χρήστες θα μπορούν να επικοινωνούν με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και στενούς φίλους, ακόμα και όταν δεν έχουν καθόλου σήμα στο κινητό. Για τις τηλεφωνικές κλήσεις τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Σύμφωνα με την έκθεση, η σύνδεση με έναν δορυφόρο απαιτεί από τον χρήστη να βρίσκεται έξω. Μπορεί να χρειαστεί έως και ένα λεπτό για να λάβει σήμα.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα τη νέα σειρά iPhone σε μια εκδήλωση μέσα στο μήνα. Επομένως, θα δούμε σύντομα αν η εταιρεία θα φέρει στο iPhone 13 τις δορυφορικές επικοινωνίες και τι ακριβώς θα επιτρέπουν.

Πηγή: 9to5mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS