ΑρχικήUpdatesWindows 11: Το νέο λειτουργικό σύστημα έρχεται στις 5 Οκτωβρίου

Windows 11: Το νέο λειτουργικό σύστημα έρχεται στις 5 Οκτωβρίου

Windows 11 release date: Η Microsoft ανακοίνωσε χθες, Τρίτη 31 Αυγούστου, ότι το νέο λειτουργικό της σύστημα, Windows 11, κυκλοφορεί στις 5 Οκτωβρίου. Η εταιρεία θα ξεκινήσει να προσφέρει δωρεάν αναβαθμίσεις στα Windows 11, σε όλους τους υπολογιστές που πληρούν τις προϋποθέσεις για το πολυαναμενόμενο λειτουργικό σύστημα.

Windows 11 Microsoft
Windows 11 release: Το νέο λειτουργικό σύστημα κυκλοφορεί στις 5 Οκτωβρίου

Τα Windows, κυκλοφόρησαν πρώτη φορά το 1985 και εξακολουθούν να αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της επιχείρησης της Microsoft, ενώ αποτελούν και το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα σε υπολογιστές. Το τελευταίο μόνο διάστημα τα Windows έχουν φέρει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Microsoft. Μια επιτυχημένη κυκλοφορία των Windows 11 θα μπορούσε να διασφαλίσει περαιτέρω το μέλλον του franchise.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να ρυθμίσετε manually ώρα και ημερομηνία

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή marketing Windows, Aaron Woodman, η Microsoft θα χρησιμοποιήσει on-device δεδομένα και άλλους παράγοντες για να καθορίσει ποιες συσκευές θα λάβουν πρώτα την προσφορά για αναβάθμιση.

Windows 11 Microsoft

Σε υπολογιστές με Windows 10, που διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία για την εκτέλεση των Windows 11, το Windows Update feature θα εμφανίσει μια ειδοποίηση όταν η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δουν μόνοι τους, αν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη, πηγαίνοντας στις “Ρυθμίσεις> Σύστημα> Windows Update” στους υπολογιστές τους.

Ο Woodman επεσήμανε μια ποικιλία υπολογιστών με Windows 10, που μπορούν να αγοράσουν οι χρήστες και να αναβαθμίσουν σε Windows 11 αργότερα. Μερικοί από αυτούς τους υπολογιστές είναι οι XPS 13 της Dell, HP Spectre x360, Lenovo Yoga Slim 7i Pro, καθώς και το Surface Pro 7 της Microsoft.

Τα Windows 11 φέρνουν μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, με στρογγυλεμένες γωνίες και εικονίδια εφαρμογών να εμφανίζονται στο κέντρο της γραμμής εργασιών. Οι νέοι ήχοι έχουν σχεδιαστεί για να είναι λιγότερο ενοχλητικοί. Η Microsoft έχει, επίσης, επανασχεδιάσει το μενού Έναρξη, το κατάστημα εφαρμογών και τις Ρυθμίσεις. Επιπλέον, εφαρμογές Android θα είναι διαθέσιμες μέσω του Appstore της Amazon. Η ανανέωση αυτή έρχεται καθώς η Microsoft αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από τα Chromebook που χρησιμοποιούν το Chrome OS της Google και μπορούν να εκτελούν εφαρμογές Android.

Δείτε επίσης: Windοws 11: Πώς να ελέγξετε τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας;

Windows 11 release
Windows 11 release: Το νέο λειτουργικό σύστημα κυκλοφορεί στις 5 Οκτωβρίου

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι όλοι θα θέλουν να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, καθώς ο προκάτοχος του, Windows 10, εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής. Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 10 το 2015 και έκτοτε έχουν γίνει το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για PC στον κόσμο. Η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Windows 10 έως το 2025 και η εταιρεία προτείνει στους χρήστες να τα χρησιμοποιούν εάν οι υπολογιστές τους δεν μπορούν να εκτελέσουν Windows 11 ή αν δεν θέλουν να αγοράσουν νέο υπολογιστή.

Δείτε επίσης: Φθηνά Windows 10 κλειδιά με 7€ για λίγες μόνο μέρες!

Στις 24 Ιουνίου, η Microsoft ανακοίνωσε τα Windows 11 ως διάδοχο των Windows 10 και τέσσερις ημέρες αργότερα τα έκανε διαθέσιμα σε testers, εγγεγραμμένους στο Windows Insider program. Από τότε, η Microsoft έχει κυκλοφορήσει επτά συμπληρωματικές ενημερώσεις που περιέχουν αλλαγές και βελτιώσεις χαρακτηριστικών και διορθώσεις σφαλμάτων. Τώρα η εταιρεία ετοιμάζεται να κάνει μια τελική έκδοση των Windows 11 που θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερους πελάτες, ενώ έχει ζητήσει από κατασκευαστές συσκευών να πουλήσουν νέους υπολογιστές που λειτουργούν με το νέο λειτουργικό σύστημα.

Η Microsoft αναμένει ότι όλες οι συσκευές που πληρούν τις απαιτήσεις των Windows 11 θα λάβουν δωρεάν αναβάθμιση έως τα μέσα του 2022.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS