ΑρχικήinetWindows Update: Ενημερώνει αν το PC σας μπορεί να τρέξει Windows 11;

Windows Update: Ενημερώνει αν το PC σας μπορεί να τρέξει Windows 11;

Η Microsoft βοηθά τους χρήστες Windows 10 να ελέγξουν εάν το PC τους είναι συμβατό με τα Windows 11, ειδοποιώντας τους μέσω του Windows Update.

Windows Update

Όταν ανακοινώθηκαν τα Windοws 11, ήρθαν με νέες απαιτήσεις συστήματος που πιθανότατα θα αναγκάσουν πολλούς χρήστες των Windows 10 να αγοράσουν νέο hardware για να είναι σε θέση να αναβαθμίσουν στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Για παράδειγμα είναι απαραίτητος ένας TPM 2.0 security processor και νεότερες CPUs, ακόμη και αν το υπάρχον hardware εκτελεί τα Windows 10 χωρίς πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να ελέγξετε τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας;

Η εταιρεία πρόσθεσε πρόσφατα νέες CPUs στη Windows 11 compatibility λίσταIntel Core X-series, Xeon W-series και Intel Core 7820HQ CPUs. Επίσης, λέγεται ότι κανένας επεξεργαστής AMD Zen 1 δεν θα είναι συμβατός, ενώ πιθανότατα δεν θα δούμε άμεσα περισσότερες προσθήκες στη λίστα.

Σύμφωνα με το WindowsLatest, η Microsoft δοκιμάζει τώρα μια νέα δυνατότητα στα Windows 10 21H2 preview builds, η οποία θα ενημερώνει τους χρήστες για το εάν η συσκευή τους είναι συμβατή με τα Windows 11, ώστε να μπορούν να μεταβούν στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Δείτε επίσης: Μελλοντικά updates Windοws 11: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όπως φαίνεται παρακάτω, κατά την αναβάθμιση στα Windows 11, το Windows Update θα ελέγξει εάν η συσκευή του χρήστη είναι συμβατή και θα εμφανίσει τα αποτελέσματα.

Αν το PC είναι συμβατό με τα Windοws 11, οι χρήστες θα βλέπουν την ακόλουθη ειδοποίηση:

Υπέροχα νέα – ο υπολογιστής σας πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11. Ο συγκεκριμένος χρόνος για το πότε θα προσφερθεί μπορεί να διαφέρει καθώς το ετοιμάζουμε για εσάς.

Σημείωση: Ορισμένες δυνατότητες των Windows 10 δεν είναι διαθέσιμες στα Windοws 11. Ορισμένες εφαρμογές και λειτουργίες ενδέχεται να έχουν πρόσθετες απαιτήσεις” – Windows Update

Δείτε επίσης: Microsoft Windows evolution: Από τα Windows 1.0 στα Windows 11

Windows 11 συμβατό

Το Windows Update πιθανότατα θα πει στον χρήστη να εκτελέσει το εργαλείο PC Health Check για περισσότερες πληροφορίες. Αν η συσκευή δεν είναι συμβατή, μπορεί να αναφέρει συγκεκριμένα το ασύμβατο hardware.

Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα προς το παρόν δεν είναι ευρέως διαθέσιμη. Αν η Microsoft εργάζεται όντως πάνω σε αυτό και προσφέρει το feature σε όλους τους χρήστες, θα βοηθήσει πολύ τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μεταβούν στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS