ΑρχικήUpdatesTo Clubhouse για iOS αποκτά υποστήριξη "spatial audio"

To Clubhouse για iOS αποκτά υποστήριξη “spatial audio”

Η Clubhouse, η διαδικτυακή εφαρμογή ήχου που έγινε φέτος ευρύτερα διάσημη, αποκτά υποστήριξη «spatial audio» για χρήστες iOS.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη λειτουργία την Κυριακή σε ένα tweet, στο οποίο προσέφερε μια σύντομη επεξήγηση λέγοντας ότι ο ήχος spatial είναι “σαν τον ήχο surround, αλλά με τα δικά σου ακουστικά”.

Δείτε επίσης: Pegasus spyware: Zero-click iMessage επίθεση παρακάμπτει προστασίες του iOS 14

Clubhouse iOS
To Clubhouse για iOS αποκτά υποστήριξη “spatial audio”

Δείτε επίσης: NASA Curiosity: Γιορτάζει τα 9 χρόνια στον Άρη με εντυπωσιακή πανοραμική εικόνα

Στο παράδειγμα, μεμονωμένοι ομιλητές σε μια κλήση Clubhouse μπορούν να ακουστούν σαν οι φωνές τους να βρίσκονται σε ξεχωριστές θέσεις μέσα σε έναν τρισδιάστατο χώρο γύρω από τον ακροατή, κάνοντας να φαίνεται ότι όλοι βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία στο ίδιο δωμάτιο. Το Clubhouse εξήγησε ότι οι χρήστες δεν θα ακούν “spatial audio” όταν βρίσκονται στη σκηνή, μόνο όταν είναι στο κοινό. Επίσης, η υποστήριξη για Android έρχεται σύντομα.

Για να είμαστε σαφείς, αυτή δεν είναι η έκδοση “spatial audio” της Apple, η οποία περιλαμβάνει παρακολούθηση κεφαλής για να φαίνεται ότι ο ήχος προέρχεται από το iPhone ή το iPad σας.

Με την υποστήριξη του AirPods Pro ή του Max και με βάση το Dolby Atmos, η εφαρμογή της Apple χρησιμοποιεί το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο στα ακουστικά και τη συσκευή iOS για να παρακολουθεί την κίνηση του κεφαλιού σας και τη θέση της συσκευής σας, στη συνέχεια συγκρίνει τα δεδομένα κίνησης και επανασχεδιάζει το ηχητικό πεδίο έτσι ότι παραμένει “αγκυροβολημένο” στη συσκευή σας ακόμα και όταν το κεφάλι σας κινείται.

Δείτε επίσης: iOS 15: Η Apple κυκλοφόρησε νέα beta έκδοση για προγραμματιστές

Με το iOS 15 να λανσάρεται τον επόμενο μήνα, η Apple σχεδιάζει να προσθέσει “spatial audio” στις κλήσεις FaceTime. Όπως και η έκδοση Clubhouse, η προσθήκη spatial audio θα σας κάνει να αισθάνεστε σαν να κάθεστε στο ίδιο δωμάτιο με το άτομο που μιλάτε, και σε ομαδικές κλήσεις, οι φίλοι θα ακούγονται σαν να είναι απλωμένοι στο δωμάτιο.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS