ΑρχικήgamingΚίνα για gaming: Τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν μέχρι 3 ώρες/εβδομάδα

Κίνα για gaming: Τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν μέχρι 3 ώρες/εβδομάδα

Οι κινεζικές πλατφόρμες gaming όπως η Tencent και η NetEase πρέπει να περιορίσουν το διαδικτυακό παιχνίδι σε ανηλίκους σε μόλις τρεις ώρες την εβδομάδα μετά τους νέους κανόνες που επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται αναφορές κρατικών μέσων ενημέρωσης. Η αλλαγή πραγματοποιείται ως απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία για τον εθισμό στα παιχνίδια και την ευρύτερη καταστολή των τεχνολογικών κολοσσών της Κίνας.

Δείτε επίσης: Εκτέθηκαν δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών Android gaming apps

gaming

Δείτε επίσης: Take-Two: Ο ανταγωνισμός στο gaming θα δυσκολέψει τις μικρές εταιρείες

Τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα περιορίζονται πλέον σε μία ώρα gaming από τις 8 έως τις 9 το βράδυ την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο και στις αργίες. Αυτή είναι μια αλλαγή από το προηγούμενο όριο των 1,5 ωρών διαδικτυακού παιχνιδιού τις περισσότερες ημέρες. Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες gaming πρέπει να περιορίσουν το παιχνίδι στο διαδίκτυο εκτός αυτών των ωρών και πρέπει να διαθέτουν ένα σύστημα επαλήθευσης πραγματικού ονόματος για να διασφαλίσουν την επιβολή των νέων κανόνων.

Οι ρυθμιστικές αρχές λένε ότι θα συνεργαστούν επίσης με γονείς και σχολεία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του εθισμού στα παιχνίδια μεταξύ των νεαρών Κινέζων.

Δείτε επίσης: Tencent: Σχεδιάζει να αγοράσει τη gaming εταιρεία Sumo Group

Οι νέοι κανόνες που εκδόθηκαν σήμερα έρχονται ένα μήνα μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης που περιέγραψε τα διαδικτυακά παιχνίδια ως «πνευματικό όπιο». Αν και η φράση αφαιρέθηκε αργότερα, ο τόνος του άρθρου, ειδικά εκ των υστέρων, άφησε ξεκάθαρα την εντύπωση ότι η κρατική παρέμβαση θα ήταν αναπόφευκτη.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS