ΑρχικήinetΤο πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτόνομο φορτηγό πλοίο είναι έτοιμο για το πρώτο του...

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτόνομο φορτηγό πλοίο είναι έτοιμο για το πρώτο του ταξίδι

Μια νορβηγική εταιρεία που ονομάζεται Yara International ισχυρίζεται ότι δημιούργησε το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτόνομο φορτηγό πλοίο μηδενικών εκπομπών. Η ιδέα για το ηλεκτρικό φορτηγό πλοίο Yara Birkeland δημιουργήθηκε πρώτη φορά το 2017. Τέσσερα χρόνια μετά, το πλοίο είναι σχεδόν έτοιμο να κάνει το πρώτο του ταξίδι χωρίς πλήρωμα.

ηλεκτροκίνητο αυτόνομο φορτηγό πλοίο

Η νορβηγική εταιρεία Yara International ιδρύθηκε το 1905. Η εταιρεία επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στην μείωση των εκπομπών και στις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές.

Δείτε επίσης: The Ocean Cleanup: Τα νέα Interceptors απομακρύνουν τα πλαστικά πριν φτάσουν στον ωκεανό

Για την καταπολέμηση των τοξικών οξειδίων του θείου (SOx) και οξειδίων του αζώτου (NOx) από κινητήρες ντίζελ σε πλοία, η νορβηγική εταιρεία δημιούργησε την Yara Marine Technologies. Το 2017, η εταιρεία άρχισε να οραματίζεται και να σχεδιάζει ένα αυτόνομο, πλήρως ηλεκτρικό πλοίο για να απαλλαγεί εντελώς από τις τοξικές εκπομπές.

Σήμερα, το Yara Birkeland βρίσκεται στη θάλασσα στη Νορβηγία και σύντομα θα κάνει το πρώτο του ταξίδι χωρίς πλήρωμα.

Δείτε επίσης: Nissan LEAF: Το ηλεκτρικό μοντέλο του 2022 θα έχει κάτω από $ 20K

Yara Birkeland

Το αυτόνομο ηλεκτροκίνητο φορτηγό πλοίο της Yara θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι φέτος

Σύμφωνα με έκθεση του CNN, το ηλεκτροκίνητο αυτόνομο φορτηγό πλοίο Yara Birkeland θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι του μεταξύ δύο νορβηγικών πόλεων (Herøya προς Brevik) αργότερα φέτος. Όπως προαναφέρθηκε, το πλοίο θα ταξιδέψει χωρίς πλήρωμα, ωστόσο θα παρακολουθείται συνεχώς από τρία κέντρα ελέγχου στην ξηρά.

Αρχικά, η φόρτωση και εκφόρτωση θα απαιτεί την παρουσία ανθρώπων. Ωστόσο, στέλεχος της εταιρείας είπε ότι αργότερα και αυτές οι δραστηριότητες θα γίνονται αυτόνομα, με τη χρήση ειδικής τεχνολογίας. Αυτή η τεχνολογία θα περιλαμβάνει αυτόνομους γερανούς και μεταφορείς που θα βοηθούν στη μετακίνηση κιβωτίων πάνω και έξω από το πλοίο.

Δείτε επίσης: Gocycle G4i: Ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο ηλεκτρικό ποδήλατο

Η εστίαση στην αυτονομία μειώνει στο κόστος λειτουργίας, ενώ η ηλεκτροκίνηση μάχεται τις εκπομπές άνθρακα.

Το ηλεκτρικό φορτηγό πλοίο διαθέτει μπαταρία 7 MWh, τροφοδοτώντας δύο 900 kW Azipull pods, καθώς και δύο 700 kW tunnel thrusters.

Το αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό πλοίο μηδενικών εκπομπών είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει τα ταξίδια του πέρυσι, αλλά τα σχέδια σταμάτησαν λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS