ΑρχικήUpdatesNetflix: Φέρνει υποστήριξη Spatial Audio σε iPhone και iPad

Netflix: Φέρνει υποστήριξη Spatial Audio σε iPhone και iPad

Το Netflix επιβεβαίωσε ότι ξεκινά την υποστήριξη Spatial Audio στις εφαρμογές του σε iPhone και iPad. Αυτό θα κάνει σίγουρα χαρούμενους τους χρήστες αφού θα προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία με τα directional audio filters.

Δείτε επίσης: Netflix: Θα έρθουν παιχνίδια στις κινητές συσκευές χωρίς επιπλέον κόστος

Netflix Spatial Audio

Εκπρόσωπος του Netflix επιβεβαίωσε στο 9to5Mac ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει την υποστήριξη του Spatial Audio σε iPhone και iPad στο iOS 14. Η είδηση αναφέρθηκε πρώτη φορά από χρήστες στο Reddit.

Οι χρήστες iPhone και iPad που τρέχουν iOS 14 ή μεταγενέστερη έκδοση μπορούν να ενεργοποιήσουν το Spatial Audio όταν χρησιμοποιούν το Netflix και μπορούν να το διαχειριστούν στο Control Center. Ωστόσο, το feature λειτουργεί μόνο με AirPods Pro και AirPods Max σε ένα iPhone ή iPad.

Η Apple λέει ότι το spatial audio προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία χρησιμοποιώντας directional audio filters για “αναπαραγωγή ήχων σχεδόν οπουδήποτε στο χώρο, δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία ήχου” και τώρα είναι διαθέσιμο και κατά τη χρήση του Netflix.

Δείτε επίσης: iOS 15: Η Apple κυκλοφόρησε νέα beta έκδοση για προγραμματιστές

Τι είναι, όμως, το Spatial Audio;

Πρόκειται για τη δυνατότητα surround ήχου που προσφέρει η Apple. Η λειτουργία επιτρέπει στα ακουστικά σας – AirPods Pro και AirPods Max – να παρακολουθούν τις κινήσεις του κεφαλιού σας ή της συσκευής για να κατευθύνουν τον ήχο και να ρυθμίζουν τα sound frequencies που λαμβάνει κάθε αυτί. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο gyroscope και το accelerometer στα AirPods.

Η Apple λέει για το Spatial Audio: “Το Spatial Audiο φέρνει την εμπειρία του κινηματογράφου απευθείας στα AirPods Pro σας. Εφαρμόζοντας directional φίλτρα ήχου και ρυθμίζοντας τις συχνότητες που λαμβάνει κάθε αυτί, το Spatial Audio μπορεί να τοποθετήσει ήχους σχεδόν οπουδήποτε στο χώρο, δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία ήχου surround“.

Μάλιστα, το iOS 15 θα πάει το Spatial Audio στο επόμενο επίπεδο με τη νέα επιλογή Spatialize Stereo, η οποία προσομοιώνει την εμπειρία του Spatial Audiο για non-Dolby Atmos περιεχόμενο. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες AirPods Pro και AirPods Max να ακούν πολύ καλά σχεδόν οποιοδήποτε τραγούδι ή βίντεο.

Δείτε επίσης: Daniel Ives: Το iPhone 13 έρχεται την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Netflix iPhone

Εάν δεν βλέπετε το Spatial Audio στην εφαρμογή Netflix στο iPhone ή iPad σας, ελέγξτε αν έχετε εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής από το App Store. Αν δεν βρίσκετε και πάλι το χαρακτηριστικό, θα πρέπει να περιμένετε λίγο, αφού η εταιρεία είπε ότι η υποστήριξη θα είναι σταδιακή.

Πηγή: 9to5mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS