ΑρχικήTop Picks5 καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία για τον υπολογιστή σας

5 καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία για τον υπολογιστή σας

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υπολογιστές μερικές φορές αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες και ιδιαιτερότητες. Ακόμα και ολοκαίνουργιοι υπολογιστές μπορεί να έχουν προβλήματα. Όταν το κάνουν, θέλουμε να τα διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό.

διαγνωστικά εργαλεία
5 καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία για τον υπολογιστή σας

Δείτε επίσης: Raspberry Pi 400 review: Ένας υπολογιστής πληκτρολόγιο

Ευτυχώς, υπάρχουν εκατοντάδες διαγνωστικά εργαλεία στην αγορά για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα θα μπορούσατε να αντιμετωπίζετε με τον Windows υπολογιστή σας. Συγκεντρώσαμε πέντε από τα καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία για τον υπολογιστή σας.

1. Εργαλείο διάγνωσης μνήμης των Windows

Εάν δεν είστε φαν των εφαρμογών τρίτων, είστε τυχεροί. Το Memory Diagnostic Tool των Windows είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα, οπότε δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε τίποτα επιπλέον.

Τι κάνει? Σαρώνει τη μνήμη RAM για να διαπιστώσει εάν έχουν σφάλματα. Μόλις εντοπίσει το σφάλμα, θα σας πει πού βρίσκεται, ώστε να μπορείτε να το διορθώσετε. Είναι σχετικά απλό να εκτελεστεί:

  • Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Win + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Run.
  • Πληκτρολογήστε mdsched.exe.
  • Πατήστε Enter.
  • Το πρόγραμμα θα ζητήσει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας τώρα για έλεγχο για προβλήματα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει όλες τις εργασίες πριν κάνετε κλικ σε αυτήν την επιλογή.

Δείτε επίσης: Ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής του κόσμου είναι πλέον σε λειτουργία

2. WiFi Analyzer

Είχατε ποτέ θέμα με το αργό internet; Το αργό Wi-Fi μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, οπότε αν το Wi-Fi σας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν εργαλείο ανάλυσης Wi-Fi.

Το εργαλείο αναλύει το δίκτυό σας για να διαπιστώσει εάν λειτουργεί αποτελεσματικά ή πρέπει να τροποποιηθεί με κάποιο τρόπο. Μόλις εκτελέσει τα διαγνωστικά του, θα σας πει τις καλύτερες επιλογές σας για να λάβετε ένα καλύτερο σήμα Wi-Fi.

3. Performance Monitor

Ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που διαθέτετε, περιέχει κάποια μορφή Παρακολούθησης απόδοσης για να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί ομαλά. Στα Windows 10, υπάρχει πλέον ως ξεχωριστή εφαρμογή που συνοδεύει τον υπολογιστή σας.

Μόλις ξεκινήσει, δείχνει πόσο από την CPU σας καταλαμβάνεται όταν ανοίξατε την εφαρμογή, αλλά μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά widget για να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που καταναλώνεται και της χρήσης του δίσκου.

Δείτε πώς μπορείτε να το βρείτε στα Windows 10: Πληκτρολογήστε Performance Monitor στο πλαίσιο αναζήτησης στην κάτω αριστερή γωνία των Windows. Επιλέξτε την εφαρμογή Παρακολούθησης απόδοσης στα αποτελέσματα αναζήτησης και είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο.

Δείτε επίσης: Twitter: Πώς μπορείτε να κατεβάσετε βίντεο στο κινητό ή το PC σας;

4. HWiNFO

Το HWiNFO δεν είναι μόνο δωρεάν, αλλά είναι και ένα από τα καλύτερα εργαλεία από αυτά που υπάρχουν σε αυτή τη λίστα. Σας προσφέρει μια πλήρη ανάγνωση όλων των πληροφοριών που θα μπορούσατε να αρχίσετε να ζητάτε, συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας της CPU και των λεπτομερειών όλων των components hardware και επεξεργασίας.

Απλώς ανοίξτε το πρόγραμμα και ζητήστε μια αναφορά. Είναι τόσο απλό.

5. Speccy by CCleaner

Ένα άλλο δωρεάν διαγνωστικό εργαλείο, το Speccy by CCleaner, μπορεί να σας δώσει όσες πληροφορίες αναζητάτε. Παρόλο που σας δίνει λεπτομέρειες σχετικά με το hardware σας, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε κοινά προβλήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να λάβετε μετρήσεις θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο για να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής σας δεν υπερθερμαίνεται.

Ενώ το Speccy είναι δωρεάν, έχει μια premium επιλογή που έρχεται με ακόμα περισσότερες δυνατότητες για 19,99 $. Η premium έκδοση έρχεται με:

  • Προηγμένες πληροφορίες για υπολογιστή
  • Αυτόματες ενημερώσεις
  • Premium υποστήριξη
  • Συνιστάται για οικιακούς χρήστες

Πηγή πληροφοριών: komando.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS