Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Gary McKinnon: να μην εκδοθεί στις Η.Π.Α…

Μέσω μιας εκστρατείας στο Twitter, θαυμαστές του διάσημου σκοτσέζου πρώην IT Administrator και κορυφαίου hacker Gary McKinnon, ζητούν να μην εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Gary McKinnon, κατηγορείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ο “hacker που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη δικτυοπειρατεία<…>

σε στρατιωτικά υπολογιστικά συστήματα σε ολόκληρη την ιστορία.”

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κατηγορήσει τον Gary McKinnon για επίθεση hacking σε 73.000 ομοσπονδιακούς και στρατιωτικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την πρόκληση ζημιών αξίας 800.000 δολαρίων. Εάν καταδικαστεί ο McKinnon, ο οποίος πάσχει από μια μορφή αυτισμού που ονομάζεται σύνδρομο Asperger, αντιμετωπίζει μέχρι 60 χρόνια φυλάκιση στις ΗΠΑ. Ο McKinnon παραδέχεται ότι πραγματοποίησε την επίθεση στα συστήματα του Πενταγώνου το 1999, αλλά λέει ότι έψαχνε για ενδείξεις ΑΤΙΑ.

Οι Η.Π.Α. έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στο ζήτημα, θέλοντας να δικάσουν τον Gary McKinnon ακριβώς όπως θα έκαναν και στην περίπτωση ενός τρομοκράτη, ζητώντας την άμεση έκδοσή του από τη Μεγάλη Βρετανία.

Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ζητήσει να θεσπιστούν νέοι νόμοι ώστε  να αλλάξει η συνθήκη που ισχύει περί τρομοκρατίας με τις ΗΠΑ διότι πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι ισορροπημένη.

Αναφερόμενοι στην περίπτωση του Gary McKinnon, οι βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση να αλλάξει την διαδικασία έκδοσης πολιτών που προβλέπει η συνθήκη δικαστικής συνδρομής μεταξύ ΗΒ-ΗΠΑ.

Ο βουλευτής Dominic Raab δήλωσε ότι ο Gary McKinnon, ο οποίος αγωνίζεται για την μη έκδοσή του στις ΗΠΑ για να δικαστεί για την πειρατεία των υπολογιστών του Πενταγώνου, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως οι κακοποιοί ή τρομοκράτες της al-Qaeda.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *