ΑρχικήinetToshiba MP3 player: Το πρωτότυπο τηλέφωνο με τον ξεχωριστό σχεδιασμό

Toshiba MP3 player: Το πρωτότυπο τηλέφωνο με τον ξεχωριστό σχεδιασμό

Η Toshiba κυκλοφόρησε αρκετά αξιομνημόνευτα κινητά τηλέφωνα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και ακόμη και ένα Windows Phone, ακριβώς πριν από δέκα χρόνια.

Toshiba

Δείτε επίσης: Οι λόγοι για τους οποίους απέτυχαν τα Windows Phone

Μεταξύ των προαναφερθέντων αξιομνημόνευτων κινητών ωστόσο, αυτό που σίγουρα θα θυμούνται οι περισσότεροι είναι το Toshiba G450. Το όνομα μπορεί να μην ακούγεται πολύ ξεχωριστό, αλλά σίγουρα ο σχεδιασμός αυτού του κινητού τηλεφώνου είναι.

Το Toshiba G450, κυκλοφόρησε στις αρχές του 2008, με μία καμπύλη φουτουριστική σχεδίαση, που το κάνει να μοιάζει περισσότερο με ένα κλασικό δείγμα ταινίας Sci-Fi από ότι ένα καταναλωτικό τηλέφωνο. Μπορεί να μην φαίνεται υπερβολικά εντυπωσιακό, αλλά όταν ανάβει η οθόνη και τα δύο σετ κουμπιών, αποτελεί ένα αρκετά ελκυστικό τηλέφωνο ακόμα και σήμερα.

Η μικρή οθόνη διπλού τόνου, μοιάζει ιδιαίτερα με την οθόνη ενός στερεοφωνικού συστήματος ενώ το τηλέφωνο παίζει αρχεία MP3, ενώ εμφανίζει κι έναν ισοσταθμιστή ήχου.

Μιλώντας για αρχεία MP3, το Toshiba G450 θα μπορούσατε να χωρέσετε έως και 40 ολόκληρα τραγούδια σε αποθηκευτικό χώρο 160 megabyte αυτού του μοντέλου, εάν ο ρυθμός bit τους είναι 128 kbps ή χαμηλότερος. Πρόκειται για ένα λογικό ποσό αποθήκευσης, για ένα κινητό τηλέφωνο το 2008.

Δείτε ακόμα: Η Apple γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας της εταιρείας στη Σιγκαπούρη

τηλέφωνο

Φυσικά το iPod Touch της Apple, που κυκλοφόρησε ένα χρόνο νωρίτερα ξεκίνησε στα 8 gigabyte και ακόμη και το iPhone πρώτης γενιάς ξεκίνησε με 4 gigabyte αποθήκευσης. Εκείνα όμως δεν είχαν διπλά κυκλικά κουμπιά.

Εκτός όμως από το να φαίνεται ενδιαφέρον, να παίζει τραγούδια και να επιτρέπει τηλεφωνικές κλήσεις, το Toshiba G450 δεν προσφέρει πολλά ακόμα στους χρήστες του. Φυσικά μπορείτε να γράψετε μηνύματα SMS, να αποθηκεύσετε τις επαφές σας, να το χρησιμοποιήσετε ως ρολόι.

Ναι, είναι βασικά ένα MP3 player από τον Ιανουάριο του 2008, αλλά με δυνατότητες τηλεφώνου.

Η Toshiba προφανώς συνήθιζε να κατασκευάζει τηλέφωνα και πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, όπως το Toshiba TG01. Η Toshiba συνήθιζε επίσης να κατασκευάζει Android tablet τότε.

Δείτε επίσης: Gurman: Το Face ID έρχεται σε όλα τα Mac, iPhone και iPad μέσα στα επόμενα χρόνια

Περίπου όταν το πρώτο iPhone άρχισε να κυκλοφορεί, η ιαπωνική εταιρεία έδωσε μια ευκαιρία στα Windows Phone με το Toshiba Windows Phone IS12T, αλλά όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη. Και φαίνεται ότι τώρα η Toshiba επικεντρώνεται περισσότερο σε φορητούς υπολογιστές και άλλες, μεγαλύτερες ηλεκτρονικές συσκευές, αντί για την εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά smartphone.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS