ΑρχικήsecurityClubhouse: Αρνούμαστε τους ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων

Clubhouse: Αρνούμαστε τους ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων

Το Clubhouse, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων που άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα. Η διευκρίνιση έγινε όταν ένας εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ισχυρίστηκε ότι μια βάση δεδομένων 3,8 δισεκατομμυρίων αριθμών τηλεφώνου που φέρεται ότι ανήκουν σε χρήστες του Clubhouse είναι προς πώληση στο Dark web. Σε ένα tweet, ο ειδικός Jiten Jain είχε επισυνάψει ένα screenshot από τον χάκερ που ισχυρίζεται ότι η βάση δεδομένων περιλαμβάνει κινητά τηλέφωνα, σταθερά, ιδιωτικά και επαγγελματικά τηλέφωνα των χρηστών. Το screenshot σημειώνει περαιτέρω ότι “Το Clubhouse συνδέεται σε πραγματικό χρόνο με τους τηλεφωνικούς καταλόγους όλων των χρηστών τους, δηλαδή κάθε φορά που προσθέτετε έναν νέο αριθμό τηλεφώνου στον τηλεφωνικό κατάλογό σας, ο αριθμός προστίθεται αυτόματα στη μυστική βάση δεδομένων του Clubhouse.” Ο χάκερ ισχυρίστηκε ότι τα δεδομένα εκτιμώνται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια, που περιλαμβάνει και τους αριθμούς “διασήμων” ανθρώπων.

Δείτε επίσης: Saudi Aramco: Χάκερ έκλεψαν 1 TB data και τα πωλούν στο dark web

Clubhouse

Δείτε επίσης: Έλληνας κατηγορείται από τις ΗΠΑ για πώληση δεδομένων στο dark web

Σε μια δήλωση προς το πρακτορείο ειδήσεων IANS, το Clubhouse αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς και είπε: «υπάρχει μια σειρά από bots που δημιουργούν δισεκατομμύρια τυχαίους τηλεφωνικούς αριθμούς.» Μιλώντας για την υποτιθέμενη «μυστική βάση δεδομένων του Clubhouse», η εταιρεία διευκρίνισε λέγοντας, «αν ένας από αυτούς τους τυχαίους αριθμούς τυχαίνει να υπάρχει στην πλατφόρμα μας λόγω μαθηματικής σύμπτωσης, το API του Clubhouse δεν επιστρέφει πληροφορίες αναγνώρισης από τον χρήστη.»

Αρκετοί ειδικοί έχουν εξετάσει το ζήτημα, αναιρώντας τους ισχυρισμούς του χάκερ. Ο ερευνητής ασφαλείας Rajshekhar Rajaharia είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι αυτή η λίστα τηλεφωνικών αριθμών, μπορεί να δημιουργηθεί πολύ εύκολα και ο ισχυρισμός διαρροής δεδομένων φαίνεται να είναι ψεύτικος. Ένας άλλος ερευνητής Sunny Nehra σημείωσε ότι ο χάκερ είναι αρκετά νέος σε αυτό το φόρουμ και δεν συνηθίζει να κάνει τέτοιους ισχυρισμούς. Νωρίτερα τον Απρίλιο, το Clubhouse αρνήθηκε έναν άλλο ισχυρισμό περί παραβίασης μετά από μια έκθεση που ισχυρίστηκε ότι μια βάση δεδομένων που περιείχε 1,3 εκατομμύρια αρχεία των χρηστών της πλατφόρμας δημοσιεύτηκαν σε ένα δημοφιλές hacking forum.

Δείτε επίσης: ZeroFox: Εξαγοράζει την εταιρεία απειλών στο dark web Vigilante

Συνολικά, οι χρήστες του Clubhouse δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τα δεδομένα τους αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη όλοι να ακολουθούν τις συνιστώμενες πρακτικές ασφάλειας του κυβερνοχώρου. Οι χρήστες πρέπει επίσης να συνεχίσουν να ενημερώνουν τους κωδικούς πρόσβασης και να προσθέτουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όπου είναι δυνατόν.

Πηγή πληροφοριών: news18.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS