ΑρχικήinetHuawei: Το P50 flagship smartphone θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου

Huawei: Το P50 flagship smartphone θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου

Huawei P50

Το επόμενο κορυφαίο smartphone της Huawei, το P50, θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στους λογαριασμούς της στο Weibo και το Twitter. Γράφοντας στη δική του σελίδα στο Weibo, ο consumer group CEO της Huawei, Richard Yu, είπε ότι το νέο smartphone θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας “νέας εποχής mobile imaging“. Το σχόλιο αυτό ερμηνεύτηκε από πολλούς ως ένδειξη ότι η Huawei θα εστιάσει για άλλη μια φορά στις κάμερες, οι οποίες ενδέχεται να ξεχωρίσουν το κορυφαίο μοντέλο της κινεζικής εταιρείας.

Δείτε επίσης: Huawei: Λανσάρει το λειτουργικό της σύστημα HarmonyOS για smartphones

Το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της σειράς P40 από τη Huawei. Ωστόσο, η κυκλοφορία του P50 δεν ήταν καθόλου σίγουρη.

Δείτε επίσης: Η Huawei ίσως αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα Qualcomm chips

Οι αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην εταιρεία για λόγους εθνικής ασφάλειας, επηρέασαν σοβαρά την ικανότητα της Huawei να παράγει τα δικά της chipset Kirin. Η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα τα τελευταία δύο χρόνια λόγω αυτών των κυρώσεων και πολλοί φοβούνταν ότι η κυκλοφορία νέων flagship συσκευών δεν θα ήταν δυνατή. “Για λόγους που γνωρίζετε όλοι, δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας“, είχε πει ο Yu όταν ανακοίνωσε το σχεδιασμό του Huawei P50 κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης τον περασμένο μήνα.

Χρήσιμη πληροφορία: Android ασφάλεια: 4 εύκολοι τρόποι προστασίας του Android smartphone

smartphone

Αυτές οι προκλήσεις σχετικά με τα chips, σε συνδυασμό με τις κυρώσεις εναντίον της εταιρείας οι οποίες μεταξύ άλλων απαγορεύουν στην Huawei την προ-εγκατάσταση εφαρμογών και υπηρεσιών της Google στις συσκευές της, έχουν διαβρώσει το μερίδιο αγοράς της Huawei. Η κινεζική εταιρεία δεν κατάφερε να βρεθεί στη λίστα με τους πέντε κορυφαίους πωλητές smartphone κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (ενώ ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους). Ακόμα και στην εγχώρια αγορά της Κίνας, η Oppo την ξεπέρασε και έγινε η πιο δημοφιλής μάρκα smartphone της χώρας τον Ιανουάριο.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS