ΑρχικήinetΟι ΗΠΑ μηνύουν την Amazon για την πώληση επικίνδυνων προϊόντων

Οι ΗΠΑ μηνύουν την Amazon για την πώληση επικίνδυνων προϊόντων

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ αναφέρει ότι η Amazon πωλεί επικίνδυνα προϊόντα στους πελάτες της. Η επιτροπή έκανε μήνυση στην Amazon για να την σταματήσει.

Μεταξύ των προϊόντων που αναφέρονται στην αγωγή είναι ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα που αποτυγχάνουν να χτυπήσουν, πολλές παιδικές πιτζάμες που θα μπορούσαν να πάρουν φωτιά και σχεδόν 400.000 πιστολάκια μαλλιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία σε άτομα εάν πέσουν στο νερό.

Δείτε επίσης: Amazon: Αποκτά την ομάδα δορυφορικού διαδικτύου του Facebook

Η αγωγή είναι ένα άλλο σημάδι μιας πολύ πιο επιθετικής στάσης από την CPSC. Στο παρελθόν, ο οργανισμός δεν επέλεγε να πιέσει μέσω της δικαστικής οδού τις εταιρείες αλλά φαίνεται πως τώρα έχει αλλάξει τακτική με τις εταιρείες που πιστεύει ότι πωλούν επικίνδυνα προϊόντα.

Τα προϊόντα που αναφέρονται δεν πωλούνται απευθείας από την Amazon (AMZN) – πωλούνται από τρίτους χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της Amazon. Πολλές από αυτές τις εταιρείες που πούλησαν τα επικίνδυνα προϊόντα που αναφέρονται από την CPSC είναι ξένες και η CPSC έχει περιορισμένη ικανότητα να αναγκάσει την ανάκληση των προϊόντων τους εάν βρεθούν ότι είναι επικίνδυνα.

Δείτε επίσης: Η Amazon λανσάρει την “Ring end-to-end κρυπτογράφηση” παγκόσμια

ΗΠΑ Amazon
Οι ΗΠΑ μηνύουν την Amazon για την πώληση επικίνδυνων προϊόντων

Η CPSC είπε ότι η καταστολή της Amazon είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε τους καταναλωτές ασφαλείς από αυτά τα προϊόντα.

Οι πωλητές τρίτων αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα μισά φυσικά προϊόντα που πωλούνται στο Amazon. Η εταιρεία συγκέντρωσε 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες και άλλες πληρωμές από τρίτους πωλητές πέρυσι.

Δείτε επίσης: Amazon: Πήρε το «πράσινο φως» από την FCC για να σας παρακολουθεί στον ύπνο σας

Το CPSC θέλει να αναγκάσει την Amazon να σταματήσει την πώληση των εν λόγω προϊόντων, να συνεργαστεί με το προσωπικό της CPSC για ανάκληση των προϊόντων και να ενημερώσει απευθείας τους καταναλωτές που τα αγόρασαν για την ανάκληση και να τους προσφέρουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Η Amazon δήλωσε ότι η εταιρεία λαμβάνει άμεσα μέτρα όταν ενημερώνεται για προβλήματα ασφάλειας με προϊόντα που πωλούνται στον ιστότοπο, είτε από την Amazon είτε από τρίτους πωλητές.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS