ΑρχικήyoutubeBeluga cam: Απολαύστε χιλιάδες φάλαινες beluga σε live streaming

Beluga cam: Απολαύστε χιλιάδες φάλαινες beluga σε live streaming

Αν θέλετε να δείτε χιλιάδες φάλαινες beluga, τώρα είναι η ευκαιρία σας. Το κοινό σε όλο τον κόσμο μπορεί από τις 15 Ιουλίου μέχρι και την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου να απολαύσει το “Beluga Whale Live Cam” και να έχει μια υποβρύχια ματιά της ετήσιας μετανάστευσης περισσότερων από 57.000 φαλαινών beluga, καθώς κολυμπούν από την Αρκτική στα θερμότερα νερά κοντά στη βόρεια Μανιτόμπα του Καναδά. Δύο οργανισμοί συντήρησης, το Polar Bears International και το Explore.org, μόλις κυκλοφόρησαν επίσημα το live streaming των beluga για όγδοη συνεχόμενη χρονιά.

Όπως ανέφερε ο Stephen Petersen, διευθυντής συντήρησης και έρευνας στο Assiniboine Park Conservancy, αυτό το livestream μας μιλά για την υγεία και τον αριθμό των φαλαινών, επισημαίνοντας ακόμη πως το αρκτικό οικοσύστημα είναι ένα απίστευτο μέρος και τόσα πολλά συμβαίνουν και πολλά αλλάζουν.

Διαβάστε επίσης: Μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή: NASA και ESA ενώνουν τις δυνάμεις τους

Beluga cam φάλαινες beluga live streaming
Beluga cam: Απολαύστε χιλιάδες φάλαινες beluga σε live streaming

Οι κύριες κάμερες θα εγκατασταθούν στο σημείο όπου ο ποταμός Τσώρτσιλ συναντά τον κόλπο του Χάντσον. Η ροή περιστρέφεται μεταξύ δύο καμερών, εκ των οποίων η μία βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού και η άλλη κάτω από αυτήν, ενώ και οι δύο θα είναι επίσης εξοπλισμένες με μικρόφωνα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού των beluga ταξιδεύουν εδώ.

Το live streaming event προγραμματίστηκε για την Ημέρα του πάγου της Αρκτικής Θάλασσας, η οποία δημιουργήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Polar Bears International για να επιστήσει την προσοχή στο λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, το οποίο απειλεί να αυξήσει τα επίπεδα της θάλασσας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε ακόμη: Κλιματική αλλαγή: Υπαίτια για το 37% των θανάτων λόγω ζέστης, λέει έρευνα

Λιώσιμο των πάγων
Λιώσιμο των πάγων

«Μας ενδιαφέρει πραγματικά πώς αυτό το οικοσύστημα αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και με αλλαγές στον θαλάσσιο πάγο, και το πρώτο βήμα είναι να μάθουμε τί υπάρχει εκεί έξω», ανέφερε ο Petersen. Η μείωση του θαλάσσιου πάγου ανάγκασε τις φάλαινες beluga να βουτήξουν βαθύτερα για να βρουν τροφή.

Πολλές ομάδες συντήρησης έχουν δημιουργήσει μια σειρά από κάμερες, συμπεριλαμβανομένης μιας στο κατάστρωμα ενός πλοίου, με τη βοήθεια και του Explore.org, που θεωρείται το μεγαλύτερο δίκτυο live streaming για τη φύση στον κόσμο.

Beluga cam φάλαινες beluga live streaming
Beluga cam: Απολαύστε χιλιάδες φάλαινες beluga σε live streaming

Πρόταση: Google Earth Timelapse: Δείχνει τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής

Καθώς άνθρωποι από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν να βλέπουν τις φάλαινες στις συσκευές τους, χιλιάδες επιστήμονες χρησιμοποιούν επίσης τα πλάνα καμερών για να αποκομίσουν περισσότερες πληροφορίες για τις φάλαινες beluga, το οικοσύστημα, καθώς και για να ανακαλύψουν άλλα νέα είδη, όπως οι μέδουσες.

«Αυτές οι κάμερες που δείχνουν τις beluga, μας βοήθησαν πραγματικά να κατανοήσουμε και να αναγνωρίσουμε αυτά τα νέα είδη που είναι πραγματικά συναρπαστικά», δήλωσε ο Petersen.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS