ΑρχικήgamingSuper Mario 64: Σφραγισμένο αντίγραφο πωλήθηκε σε τιμή 1,5 εκατ. $

Super Mario 64: Σφραγισμένο αντίγραφο πωλήθηκε σε τιμή 1,5 εκατ. $

Σφραγισμένο αντίγραφο του κλασικού βιντεοπαιχνιδιού της Nintendo “Super Mario 64” δημιούργησε παγκόσμιο ρεκόρ χθες Κυριακή, αφού πωλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή των 1,56 εκατομμύριων $.

Super Mario

Δείτε επίσης: Tencent: Έχουμε τρόπο να ελέγχουμε πόση ώρα παίζουν games οι ανήλικοι

Η πώληση που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο δολάρια, πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες αφού ένα σφραγισμένο αντίγραφο του “The Legend of Zelda” – φτιαγμένο για την παλιά κονσόλα Nintendo NES – πουλήθηκε στην τιμή των 870.000 δολαρίων.

Δείτε επίσης: Η Epic Games ξεκινάει εκ νέου αγωγή εναντίον της Apple

Η εταιρεία Heritage Auctions με έδρα το Ντάλας, η οποία χειρίστηκε και τις δύο πωλήσεις, δεν έχει εντοπίσει τους αγοραστές. Πριν από την Παρασκευή, το ρεκόρ για τη δημοπρασία βιντεοπαιχνιδιών ήταν η πώληση του σφραγισμένου αντίτυπου του Super Mario Bros. που πωλήθηκε για 660.000 $ – το συγκεκριμένο αντίτυπο αγοράστηκε το 1986 ως χριστουγεννιάτικο δώρο αλλά ο ιδιοκτήτης ξέχασε την ύπαρξή του για τα επόμενα 35 χρόνια.

Τα ρετρό βιντεοπαιχνίδια έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή στους συλλέκτες τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας τις τιμές για τις old-school κονσόλες και τα σφραγισμένα αντίτυπα στις δημοπρασίες.

Δείτε επίσης: Το Assassin’s Creed της Ubisoft θα μετατραπεί σε service game

Το περασμένο έτος σημειώθηκαν τιμές ρεκόρ όχι μόνο για βιντεοπαιχνίδια αλλά και για κάρτες Pokemon και για τα ψηφιακά συλλεκτικά είδη γνωστά ως NFTs (Non-Fungible Tokens).

Πηγή πληροφοριών: yahoo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS