ΑρχικήsecurityLinkedIn Data Breach: Διαψεύδει η εταιρεία - Αποφύγετε αυτά τα passwords

LinkedIn Data Breach: Διαψεύδει η εταιρεία – Αποφύγετε αυτά τα passwords

To LinkedIn διαψεύδει τους ισχυρισμούς που το φέρουν να έχει υποστεί άλλο ένα data breach, στα πλαίσια του οποίου φέρεται να παραβιάστηκαν τα δεδομένα περισσότερων από 700 εκατομμυρίων χρηστών του.

Διαβάστε επίσης: LinkedIn: Data 700 εκατομμυρίων χρηστών προς πώληση σε hacking φόρουμ

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση που ανάρτησε στο site της τα ακόλουθα: «Οι ομάδες μας έχουν διερευνήσει ένα σύνολο φερόμενων δεδομένων του LinkedIn που έχουν τεθεί προς πώληση στο Διαδίκτυο. Θέλουμε να είμαστε σαφείς ότι δεν πρόκειται για παραβίαση δεδομένων και ότι δεν έχουν εκτεθεί προσωπικά δεδομένα μελών του LinkedIn. Κατά την αρχική μας έρευνα διαπιστώθηκε ότι έγινε scraping αυτών των δεδομένων από το LinkedIn και διάφορα άλλα sites, ενώ στη δημοσίευση περιέχονται τα ίδια δεδομένα που επηρεάστηκαν από το scraping τον Απρίλιο του 2021.»

LinkedIn Data Breach passwords
LinkedIn Data Breach: Διαψεύδει η εταιρεία – Αποφύγετε αυτά τα passwords

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το RestorePrivacy ανέφερε ότι ένας χάκερ είχε στην κατοχή του 700 εκατομμύρια αρχεία και είχε δημοσιεύσει ένα δείγμα 1 εκατομμυρίου αρχείων σε ένα δημοφιλές hacking φόρουμ. Τα αρχεία περιλάμβαναν πληροφορίες όπως αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις κατοικιών, δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας, LinkedIn usernames, επαγγελματικό background και στοιχεία μισθοδοσίας, μεταξύ άλλων. Τα δείγματα δεδομένων φαίνεται να χρονολογούνται μεταξύ 2020-2021.

Δείτε ακόμη: LinkedIn: Data 500 εκατομμυρίων χρηστών πωλούνται σε hacking φόρουμ!

Αυτό το περιστατικό ακολουθεί μια παρόμοια διαρροή δεδομένων του LinkedIn που σημειώθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η οποία φέρεται να είχε επηρεάσει 500 εκατομμύρια λογαριασμούς του κοινωνικού δικτύου. Ανάμεσα στα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, πληροφορίες χρηστών με δυνατότητα προβολής, όπως πλήρη ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμοί τηλεφώνου και χώρος εργασίας.

LinkedIn Data Breach passwords
LinkedIn Data Breach: Διαψεύδει η εταιρεία – Αποφύγετε αυτά τα passwords

Ο χάκερ ανέφερε στη σχετική δημοσίευση ότι τα δεδομένα αποκτήθηκαν μέσω της διεπαφής προγραμματισμού εφαρμογών (API) του LinkedIn.

Πρόταση: LinkedIn: Χάκερς κρύβουν malware σε fake προσφορές εργασίας!

Επίσης, το LinkedIn δήλωσε τα ακόλουθα: «Οποιαδήποτε κατάχρηση των δεδομένων των μελών μας, όπως το scraping, παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών του LinkedIn. Όταν κάποιος προσπαθεί να αποσπάσει δεδομένα μελών και να τα χρησιμοποιήσει για σκοπούς για τους οποίους εμείς και τα μέλη μας δεν έχουμε δώσει τη συγκατάθεσή μας, εργαζόμαστε για να το σταματήσουμε.»

Μετά από αυτά τα data breaches που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το LinkedIn, αξίζει να αναφέρουμε τα χειρότερα passwords, τα οποία και πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε.

LinkedIn Data Breach passwords
LinkedIn Data Breach: Διαψεύδει η εταιρεία – Αποφύγετε αυτά τα passwords

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS