ΑρχικήsecurityΟι mobile επιθέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται μετά την πανδημία

Οι mobile επιθέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται μετά την πανδημία

Όπως δείχνει μία νέα έρευνα, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ανακάλυψαν νέες μεθόδους και χρησιμοποίησαν προηγμένες τακτικές για να εξαπατήσουν τους χρήστες με mobile επιθέσεις κατά την πανδημία.

mobile επιθέσεις

Δείτε επίσης: Anom app: Έλληνες εγκληματίες συνομιλούν μυστικά σε εφαρμογή-παγίδα του FBI;

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία ασφαλείας McAfee δείχνει ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δούλευαν από το σπίτι, οι απατεώνες διπλασίασαν τις προσπάθειές τους να κλέψουν δεδομένα και οικονομικές πληροφορίες από κινητές συσκευές, όπως smartphone και tablet.

Σύμφωνα με το Mobile Threat Report, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι κρυφές εφαρμογές αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τους χρήστες mobile συσκευών, αλλά οι επιτιθέμενοι έχουν πλέον επεκτείνει το οπλοστάσιό τους με νέες τεχνικές.

Πολλές από αυτές τις mobile επιθέσεις χρησιμοποιούν θέματα που σχετίζονται με την πανδημία για να παρασύρουν τα θύματα να κάνουν κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους ή να ενεργοποιήσουν λήψεις που παρέχουν στους εισβολείς πληροφορίες και σε ορισμένες περιπτώσεις απομακρυσμένο έλεγχο της μολυσμένης συσκευής.

Μια κοινή στρατηγική των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο είναι να εκμεταλλεύονται αξιοσημείωτα γεγονότα, να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με δόλια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα SMS ή εφαρμογές.

Δείτε ακόμα: CompuCom MSP: Θύμα επίθεσης στον κυβερνοχώρο- Διακοπή υπηρεσιών

Σύμφωνα με τη McAfee, οι εισβολείς εκμεταλλεύτηκαν το άγχος γύρω από το Covid-19, για να μολύνουν κινητές συσκευές με κακόβουλο λογισμικό που δημιουργεί έσοδα προβάλλοντας διαφημίσεις και κλέβει τραπεζικές πληροφορίες, οικονομικά διαπιστευτήρια και άλλα προσωπικά δεδομένα.

πανδημία

Η συντριπτική πλειονότητα (90%) όλων των απειλών που σχετίζονται με την πανδημία έλαβαν τη μορφή trojan, ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που μεταμφιέστηκε ως νόμιμη εφαρμογή ή υπηρεσία. Για παράδειγμα, οι hackers δημιούργησαν ψεύτικες εφαρμογές εγγραφής εμβολιασμού που απαιτούν πρόσβαση σε μηνύματα SMS.

Το πιο ανησυχητικό βέβαια είναι ότι ορισμένες δόλιες εφαρμογές διανεμήθηκαν μέσω επίσημων καταστημάτων εφαρμογών, όπως το Google Play.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε κακόβουλο λογισμικό που τρέχει εγγενώς στο τσιπ M1

Η McAfee πιστεύει ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από «κρυφές επιθέσεις» και κακόβουλο λογισμικό που κάνει κατάχρηση της παραπληροφόρησης. Αυτές οι επιθέσεις θα υποστηριχθούν από νέες τεχνικές που αναπτύσσονται από παράγοντες απειλής, που καθιστούν τον εντοπισμό του κακόβουλου λογισμικού ακόμη πιο δύσκολο.

Για την προστασία από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού σε κινητά, συνιστάται στους χρήστες να κάνουν λήψη περιεχομένου αποκλειστικά από επίσημα καταστήματα εφαρμογών και να ερευνούν τον προγραμματιστή, για να μάθουν τι έχουν να πουν κι άλλοι χρήστες. Άλλες στρατηγικές περιλαμβάνουν την προστασία συσκευών με λογισμικό προστασίας από ιούς, τη διασφάλιση ότι όλες οι εφαρμογές παραμένουν όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένες και να είναι προσεκτικοί όταν οι εφαρμογές ζητούν νέα δικαιώματα πρόσβασης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS