ΑρχικήTop PicksPrivacy tools: 5 βασικά εργαλεία για την ενίσχυση του απορρήτου!

Privacy tools: 5 βασικά εργαλεία για την ενίσχυση του απορρήτου!

Μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, οι άνθρωποι στα περισσότερα μέρη του κόσμου έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην κανονικότητα. Οι εργοδότες ζητούν από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία, ωστόσο, αυτό δεν είναι δυνατό σε όλες τις περιπτώσεις.

Κάποιοι άνθρωποι θα συνεχίσουν να δουλεύουν από το σπίτι και όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, οι εργοδότες δεν θα αφήσουν αυτούς τους υπαλλήλους χωρίς επιτήρηση. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορα privacy tools που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για την προστασία του απορρήτου από τα αδιάκριτα βλέμματα του εργοδότη αλλά και μεγάλων εταιρειών που παρακολουθούν τη δραστηριότητά μας.

Δείτε επίσης: Google Play: Εφαρμογές για παιδιά παραβιάζουν το νόμο περί απορρήτου

privacy tools
Δείτε 5 βασικά εργαλεία για να ενισχύσετε το απόρρητο!

Δείτε παρακάτω μερικά σημαντικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το απόρρητο

privacy tools απόρρητο
Privacy tools: Signal

1. Signal για ιδιωτικές συνομιλίες

Όταν θέλετε να μιλήσετε με συναδέλφους σας, την οικογένεια ή τον σύντροφό σας μπορεί να μοιράζεστε μαζί τους ευαίσθητες πληροφορίες. Τέτοιες πληροφορίες είναι καλό να μην στέλνονται μέσω εφαρμογών, μηνυμάτων κλπ. Ωστόσο, κάποιες φορές είναι απαραίτητο, οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να καταφεύγουμε στην πιο ασφαλή λύση. Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Signal, είναι μια από τις πιο ασφαλείς εφαρμογές στο είδος της. Είναι δωρεάν και σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε τηλεφωνικές κλήσεις, βιντεοκλήσεις και μηνύματα κειμένου, που είναι προστατευμένα με end-to-end κρυπτογράφηση.

Δείτε επίσης: Ο CEO του Signal χάκαρε phone cracking λογισμικό που χρησιμοποιούν οι αρχές

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, το Signal δεν συλλέγει πολλά δεδομένα χρήστη. Σύμφωνα με το site του, η εφαρμογή ζητά απλά τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη για τη δημιουργία του Signal account και για την επικοινωνία με άλλους χρήστες της εφαρμογής.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για desktop, iOS και Android συσκευές, ενώ διαθέτει πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα εξαφάνισης μηνυμάτων μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

privacy tools
Privacy tools: Tor Browser

2. Tor Browser για ιδιωτική περιήγηση στο διαδίκτυο

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Όπως, όμως, όλοι γνωρίζουμε η περιήγηση δεν είναι απόλυτα ιδιωτική. Πολλές εταιρείες παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χρηστών, τα sites που επισκέπτονται, τις πληκτρολογήσεις που κάνουν κ.ά.

Εταιρείες όπως το Facebook μπορούν να δουν ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται κάποιος ακόμα και όταν δεν βρίσκεται στο Facebook.

Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Tor browser. Το πρόγραμμα περιήγησης είναι δωρεάν και καθοδηγεί το κρυπτογραφημένο web traffic σας μέσω αρκετών relays, εμποδίζοντας τρίτους να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητά σας.

Για mobile συσκευές, υπάρχουν άλλες επιλογές ιδιωτικής περιήγησης, αν και το Tor είναι διαθέσιμο και σε Android. Εάν έχετε iOS συσκευή, ο αντίστοιχος browser είναι ο Onion Browser.

privacy tools απορρήτου
Privacy tools: Google Authenticator

3. Google Authenticator και LastPass για προστασία λογαριασμών

Καθημερινά, λαμβάνουν χώρα χιλιάδες hacking επιθέσεις και παραβιάσεις δεδομένων. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες απλές μέθοδοι για την προστασία των online λογαριασμών. Μια από τις πιο αποτελεσματικές και εύκολες είναι η εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας.

Οι λεγόμενες Authenticator εφαρμογές, όπως το Google Authenticator για iOS και Android ή η αντίστοιχη έκδοση της Microsoft, σας επιτρέπουν να προστατεύετε τους λογαριασμούς σας με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Αν χρησιμοποιήσετε και ένα password manager, όπως το LastPass, θα προσφέρετε ακόμα περισσότερη προστασία στους λογαριασμούς σας.

απορρήτου
Privacy tools: Google delisting tool

4. Μειώστε τα αποτελέσματα της Google που σας αφορούν με τη βοήθεια της ίδιας της εταιρείας

Στις μέρες μας, προσωπικές πληροφορίες όλων μας μπορεί να βρίσκονται στο διαδίκτυο. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου πωλούν και ανταλλάσσουν προσωπικές πληροφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών. Ευτυχώς, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν μια υπηρεσία επί πληρωμή, η οποία ειδικεύεται στην αφαίρεση των πληροφοριών σας από το διαδίκτυο, αλλά και η ίδια η Google προσφέρει ένα εργαλείο διαγραφής δεδομένων, που προορίζεται για την “Κατάργηση των προσωπικών σας στοιχείων από την Google“. Δεν θα λειτουργήσει για όλους, αλλά η εταιρεία αναφέρει ότι θα καταργήσει πληροφορίες από τα αποτελέσματα αναζήτησης, όπως “περιεχόμενο που εκθέτει στοιχεία επικοινωνίας με πρόθεση να βλάψει“.

απορρήτου
Privacy tools: Sticker or tape

5. Μια απλή ταινία για να καλύπτει την web camera ή τη selfie camera

Όταν μιλάμε για την προστασία του απορρήτου, το φθηνό δεν σημαίνει απαραίτητα κακό.

Αυτό ισχύει κυρίως στις κάμερες. Οι κάμερες προσφέρουν θέα του σπιτιού ή του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεστε ή δείχνουν απευθείας το πρόσωπό σας.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αλλά και οι αδιάκριτοι εργοδότες μπορούν να βρουν τρόπους για να αποκτήσουν πρόσβαση στις κάμερες και να παραβιάσουν το απόρρητο των χρηστών.

Δείτε επίσης: Το Bitcoin θα λάβει μια πολύ σημαντική ενημέρωση απορρήτου

Ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργαζομένων, εξήγησε στο Mashable το 2019 πόσο λίγη ιδιωτικότητα έχουν οι υπάλληλοι μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν σχεδόν κανένα δικαίωμα στο απόρρητο σε υπολογιστές που παρέχονται από εργοδότες“, εξήγησε. “Οι εργοδότες μπορούν να ενεργοποιήσουν την κάμερα από απόσταση ενώ ο φορητός υπολογιστής βρίσκεται στο σπίτι του εργαζομένου“.

Η λύση είναι απλή. Τοποθετήσετε μια ταινία ή ένα αυτοκόλλητο πάνω στην κάμερα για να είστε σίγουροι ότι κανένας δεν θα μπορεί να δει από την κάμερά σας.

Πηγή: Mashable

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS