ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαVirgin Galactic: Πήρε άδεια για μεταφορά επιβατών στο διάστημα

Virgin Galactic: Πήρε άδεια για μεταφορά επιβατών στο διάστημα

Virgin Galactic
Virgin Galactic: Πήρε άδεια για μεταφορά επιβατών στο διάστημα

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) έδωσε στην Virgin Galactic το πράσινο φως για να ξεκινήσει τη μεταφορά επιβατών στο διάστημα με το διαστημικό σκάφος της VSS. Η εταιρεία θέλει να εισέλθει στον κλάδο του λεγόμενου “διαστημικού τουρισμού“, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων το τελευταίο διάστημα. Ουσιαστικά, η νέα αυτή άδεια που έλαβε η εταιρεία, αποτελεί επέκταση μιας υπάρχουσας άδειας, που επέτρεπε τη μεταφορά πιλότων και αστροναυτών στο διάστημα. Η άδεια για μεταφορά απλών πολιτών που θέλουν να κάνουν ένα σύντομο ταξίδι έξω από τη Γη, ήρθε μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του διαστημικού σκάφους της Virgin Galactic στις 22 Μαΐου.

Δείτε επίσης: Καλαμάρια στο διάστημα: Πως θα βοηθήσουν τους αστροναύτες

Αυτό σημαίνει ότι η Virgin Galactic θα είναι μια από τις πρώτες επίσημες “spaceline” εταιρείες (όπως airline αλλά για το διάστημα). Η εταιρεία θέλει να προσφέρει μια φοβερή εμπειρία στους “διαστημικούς τουρίστες” και τους ερευνητές, παρέχοντας τους μια απαράμιλλη θέα της Γης από το διάστημα κατά τη διάρκεια του 2ωρου ταξιδιού.

Δείτε επίσης: UFO: Εξωγήινοι παρακολουθούν τη Γη από κοντινά αστέρια;

Virgin Galactic μεταφορά επιβατών διάστημα

Η έγκριση της FAA είναι ένα μεγάλο βήμα, αλλά η εταιρεία δεν μπορεί να ξεκινήσει αμέσως τα ταξίδια στο διάστημα. Η Virgin Galactic πρέπει να ολοκληρώσει ακόμα τρεις δοκιμαστικές πτήσεις προτού συμβεί αυτό. Αυτές θα είναι οι πρώτες πτήσεις του διαστημικού σκάφους της Virgin και του αερομεταφορέα της, με πλήρες πλήρωμα. Σύμφωνα με τον CEO, Michael Colglazier, η εταιρεία ελπίζει ότι η πρώτη από αυτές τις πτήσεις θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

Δείτε επίσης: Μυστηριώδη ραδιοσήματα από τα βάθη του διαστήματος εντόπισε η NASA

Μια αναφορά που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, έλεγε ότι η πρώτη πτήση μπορεί να γίνει μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Αν αυτό ισχύει, τότε το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic θα φτάσει γρηγορότερα στο διάστημα από το σκάφος της αντίπαλης εταιρείας Blue Origin, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Jeff Bezos. Ο Bezos έχει πει ότι θα ταξιδέψει στο διάστημα με το διαστημικό σκάφος της εταιρείας του, New Shepard, στις 20 Ιουλίου, κατά την πρώτη διαστημική αποστολή με επιβάτες. Η Virgin Galactic δεν έχει πει επίσημα πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δοκιμαστική πτήση της και πολλοί λένε ότι η αναφορά για τις αρχές Ιουλίου δεν είναι σωστή.

Πηγή: TechCrunch

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS