ΑρχικήinetJohn McAfee: Βρέθηκε νεκρός σε φυλακή της Ισπανίας

John McAfee: Βρέθηκε νεκρός σε φυλακή της Ισπανίας

Ο John McAfee, ο γνωστός προγραμματιστής antivirus software και επιχειρηματίας, βρέθηκε νεκρός σε φυλακή της Ισπανίας. Οι αρχές λένε ότι o McAfee μάλλον αυτοκτόνησε.

John McAfee νεκρός φυλακή
John McAfee: Βρέθηκε νεκρός σε φυλακή της Ισπανίας

Ο προγραμματιστής είχε μπλεξίματα με το νόμο και βρισκόταν στην ισπανική φυλακή, ενώ περίμενε την έκδοσή του στις ΗΠΑ, η οποία είχε μόλις εγκριθεί. Ο 75χρονος μεγιστάνας είχε κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή στις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε συλληφθεί πέρυσι στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης.

Μάθετε περισσότερα: Ο John McAfee κατηγορείται για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ!

Ο McAfee βρέθηκε χθες νεκρός στο κελί του, σε μια φυλακή κοντά στη Βαρκελώνη. Λέγεται ότι έβαλε τέλος στη ζωή του, αν και η αιτία θανάτου ερευνάται ακόμα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Καταλονίας, που διαχειρίζεται τις φυλακές στην περιοχή εκείνη, ανέφερε ότι το ιατρικό προσωπικό και οι φρουροί των φυλακών προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, μόλις τον βρήκαν στο κελί, αλλά δεν τα κατάφεραν. Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου, “όλα δείχνουν” ότι ο John McAfee μάλλον αυτοκτόνησε.

Δείτε επίσης: Charles Geschke: Ο συνιδρυτής της Adobe απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών

Ο θάνατός του έρχεται λίγο μετά την απόφαση του Εθνικού Δικαστηρίου της Ισπανίας για έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής εκεί.

Ο John McAfee συνελήφθη στην Ισπανία τον Οκτώβριο, αφού είχε κατηγορηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για φοροδιαφυγή, μερικούς μήνες πριν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο McAfee δεν πλήρωνε φόρους από το 2014 έως το 2018, παρά το γεγονός ότι είχε έσοδα πολλών εκατομμυρίων.

Δείτε επίσης: Bezos, Musk και άλλοι δισεκατομμυριούχοι πληρώνουν ελάχιστους φόρους εισοδήματος

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ο McAfee ισχυρίστηκε σε μια virtual ακρόαση σε ισπανικό δικαστήριο, ότι οι κατηγορίες φοροδιαφυγής εναντίον του είχαν πολιτικά κίνητρα.

John McAfee φυλακή
John McAfee: Βρέθηκε νεκρός σε φυλακή της Ισπανίας

Ο John McAfee, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας λογισμικού προστασίας από ιούς McAfee, είχε επίσης κατηγορηθεί το Μάρτιο για άλλες απάτες και ξέπλυμα χρημάτων πριν συλληφθεί και βρεθεί νεκρός στο κελί του. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι αυτός και ένας συνεργάτης του συμμετείχαν σε μια απάτη με cryptocurrencies.

Οι δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής του McAfee ήταν αρκετά περίεργες.

Το 2012, ο McAfee εξαφανίστηκε για ένα διάστημα, εγκαταλείποντας το σπίτι του στο Belize, επειδή η τοπική αστυνομία προσπάθησε να τον ανακρίνει για το θάνατο του γείτονά του. Ο προγραμματιστής αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο θάνατο του γείτονα και ισχυρίστηκε ότι έφυγε επειδή φοβόταν για τη ζωή του.

Έμεινε για κάποιο διάστημα στη Γουατεμάλα και στη συνέχεια μετακόμισε στο Μόντρεαλ στον Καναδά, όπου εργάστηκε για ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. Επίσης, είχε θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ, στις εκλογές του 2016.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS