ΑρχικήinetΗ GlobalFoundries θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στη Σιγκαπούρη

Η GlobalFoundries θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στη Σιγκαπούρη

Η GlobalFoundries Inc. θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιπ 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σιγκαπούρη – που πρόκειται να ξεκινήσει το 2023, επιλέγοντας την Ασία για την τελευταία επέκτασή της, παρά τις εκκλήσεις της διοίκησης της Biden να γίνονται επενδύσεις εντός των ΗΠΑ.

GlobalFoundries

Δείτε επίσης: Goldman Sachs: Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ θα μειωθεί στο 2ο εξάμηνο του 2021

Η εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ, θέλει να επεκτείνει την ικανότητά της για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης των τσιπ για τα πάντα. Η GlobalFoundries δήλωσε ότι επικεντρώνεται στη Σιγκαπούρη, αλλά θα αφιερώσει και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή των sites της Δρέσδης, της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Η GlobalFoundries θα χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παγκόσμιας επέκτασης ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με συνεισφορές από προπληρωμές για το capacity της καθώς και κυβερνητικές συνεργασίες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tom Caulfield σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας online ενημέρωσης την Τρίτη. “Θα επιταχύνουμε το παγκόσμιο μας αποτύπωμα”, δήλωσε ο Caulfield.

Δείτε επίσης: Η Mitsubishi θα μειώσει την παραγωγή της λόγω της έλλειψης τσιπ

Η απόφαση της GlobalFoundries, που ελέγχεται από το κρατικό ταμείο του Abu Dhabi, Mubadala Investment Co., συμπίπτει με το debate στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σχετικά με το εάν η υψηλή συγκέντρωση της παγκόσμιας ικανότητας παραγωγής τσιπ στην Ασία έχει επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια. Ο Caulfield είπε ότι επεκτείνονται πρώτα στη Σιγκαπούρη επειδή εκεί είναι το δυναμικό της εταιρείας.

Η διοίκηση του Biden προτείνει να δαπανήσει 52 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει την παραγωγή τσιπ και την έρευνα στην Αμερική σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό των περίπλοκων εξαρτημάτων στην καρδιά των πιο σύγχρονων συσκευών και πολλών στρατιωτικών συστημάτων.

Περίπου «το 70% της παραγωγής foundry πραγματοποιείται στην Ταϊβάν, μερικές εκατοντάδες μίλια μακριά από την Κίνα, από μία εταιρεία», δήλωσε ο Caulfield. “Είναι τεράστιος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία.”

Δείτε επίσης: Η ευπάθεια στα τσίπ της Qualcomm επηρεάζει το 40% των κινητών τηλεφώνων

Η GlobalFoundries είναι ένας μεγάλος επενδυτής στη Σιγκαπούρη μαζί με τους συνεργάτες της Micron Technology Inc. και της Infineon Technologies AG. Όταν ολοκληρωθεί, η νέα εγκατάσταση της GlobalFoundries στη Σιγκαπούρη, θα εξυπηρετηθεί κυρίως η ζήτηση των τσιπ για smartphone και αυτοκίνητα. Ο Caulfield είπε ότι αναμένει ότι η ζήτηση chip θα ξεπεράσει την προσφορά τα επόμενα πέντε έως οκτώ χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS