ΑρχικήsecurityΓιατί είναι σημαντική η ενίσχυση του diversity στην κυβερνοασφάλεια;

Γιατί είναι σημαντική η ενίσχυση του diversity στην κυβερνοασφάλεια;

Η ενίσχυση του diversity στην κυβερνοασφάλεια με το να γίνονται περισσότερα, ώστε να προσλαμβάνονται άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της διαδικτυακής άμυνας για όλους, διότι θα επιτρέψει στις ομάδες IT να σκεφτούν concepts και τεχνικές επίθεσης που ίσως δεν έχουν εξετάσει στο παρελθόν, καθώς και να αναπτύξουν την κατάλληλη άμυνα ενάντια σε αυτές.

Σύμφωνα με έκθεση του NCSC σχετικά με το diversity, πάνω από το 85% των επαγγελματιών που εργάζονται στην κυβερνοασφάλεια είναι λευκοί, ενώ ένα ποσοστό κάτω του 15% καλύπτεται από έγχρωμους, Ασιάτες ή μιγάδες.

Διαβάστε επίσης: Cybersecurity: Η συζήτηση για τα λάθη που κάνουν οι εργαζόμενοι, ενισχύει την ασφάλεια

Τα 2/3 του κλάδου της κυβερνοασφάλειας είναι άνδρες και το 31% γυναίκες, ενώ πάνω από το 84% των ερωτηθέντων προδιορίζονται ως straight και το 10% ως ΛΟΑΤ. Παρατηρείται ότι το diversity αυξάνεται σταδιακά.

diversity κυβερνοασφάλεια
Γιατί είναι σημαντική η ενίσχυση του diversity στην κυβερνοασφάλεια;

Η υιοθέτηση μιας λογικής diversity όχι μόνο βοηθά τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον πληθυσμό, αλλά μπορεί να φέρει στο τραπέζι διαφορετικούς τρόπους σκέψης και διαφορετικά skills, ενώ θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τις ομάδες IT να αποκτήσουν μια καλύτερη ιδέα και εικόνα σχετικά με το πώς λειτουργούν οι hacking «επιχειρήσεις», ενάντια στις οποίες προσπαθούν να αμυνθούν.

Δείτε ακόμη: Απομακρυσμένη εργασία: Cybersecurity κίνδυνοι και πρακτικές ασφαλείας

Η Christine Izuakor, ιδρύτρια και CEO του Cyber Pop-up, επεσήμανε τα ακόλουθα: «Οι άνθρωποι που πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις, δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Προέρχονται από τόσα διαφορετικά υπόβαθρα, από τόσα διαφορετικά μέρη του κόσμου. Δεν μπορείς να αμυνθείς ενάντια σε αυτό, έχοντας μια μονόπλευρη σκέψη – χρειάζεσαι διαφορετικές οπτικές γωνίες και τρόπους σκέψης. Οι άνθρωποι που αμύνονται ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις, θα πρέπει να μοιάζουν με τους ανθρώπους που επιτίθενται, επομένως μία επιχείρηση θα πρέπει να απαρτίζεται από ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα.»

diversity κυβερνοασφάλεια
Γιατί είναι σημαντική η ενίσχυση του diversity στην κυβερνοασφάλεια;

Η ενίσχυση του diversity στις ομάδες IT θα πρέπει, ως εκ τούτου, να αποτελεί βασικό στόχο για τους οργανισμούς του κλάδου, διότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία ανθρώπων και επιχειρήσεων από ένα ευρύτερο φάσμα κυβερνο-απειλών.

Πρόταση: Οι ομάδες IT δεν μπορούν να ηρεμήσουν όταν είναι εκτός δουλειάς

Η Izuakor πρόσθεσε ακόμη τα εξής: «Πιστεύω πραγματικά ότι δεν μπορούμε να αμυνθούμε επαρκώς ενάντια σε επιθέσεις ή να αναπτύξουμε τις λύσεις και τις μεθόδους και τα πράγματα που χρειαζόμαστε, αν ακολουθούμε ένα μονοπάτι – πρέπει να έχουμε διαφορετικότητα στο χώρο, διαφορετικά θα αποτύχουμε. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικούς τρόπους μάθησης και διαφορετικές πορείες στην κυβερνοασφάλεια – κάποιοι μπορεί να αποκτήσουν skills από πανεπιστήμια ή πιστοποιήσεις IT, άλλοι μπορεί να αποκτήσουν skills μέσω online μαθημάτων, μερικοί ίσως ακόμη και να είναι αυτοδίδακτοι. Δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με αυτό, αρκεί η δουλειά να γίνεται σωστά, να αμυνόμαστε ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.»

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS