ΑρχικήinetIntel: Το Apple silicon ίσως έχει αντίκτυπο στο μερίδιο αγοράς της εταιρείας

Intel: Το Apple silicon ίσως έχει αντίκτυπο στο μερίδιο αγοράς της εταιρείας

Η Intel ενδέχεται να δει το μερίδιο αγοράς της να πέφτει το επόμενο έτος, γεγονός που πιθανώς να είναι αποτέλεσμα της απόφασης της Apple να σταματήσει τη συνεργασία της με την εταιρεία, και να χρησιμοποιήσει για τους υπολογιστές της το Apple silicon.

Intel Apple silicon

Δείτε επίσης: Apple: Θα κυκλοφορήσει Apple Watch Edition Series 5 με μαύρο κεραμικό φινίρισμα

Η Apple ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα ξεκινήσει ένα ταξίδι διάρκειας δύο ετών για την αλλαγή όλων των υπολογιστών Mac, τόσο επιτραπέζιων όσο και φορητών, ώστε να χρησιμοποιήσει τους δικούς της εσωτερικούς επεξεργαστές. Η Apple αναμένεται να ολοκληρώσει τη μετάβαση το επόμενο έτος και μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει μόνο τέσσερις Mac που περιλαμβάνουν τον επεξεργαστή Apple silicon, M1.

Ως αποτέλεσμα των τεσσάρων Mac που θα περιέχουν τον ‌M1‌, καθώς και των επερχόμενων εκδόσεων, η Intel φέτος θα χάσει το 50% των παραγγελιών της από την Apple και τελικά, θα χάσει όλες τις παραγγελίες από τον τεχνολογικό γίγαντα του Cupertino. Το αποτέλεσμα θα έχει αντίκτυπο στο μερίδιο αγοράς της Intel, το οποίο αναμένεται να μειωθεί κάτω από το 80% το 2023, σύμφωνα με το DigiTimes.

Δείτε ακόμα: Intel: Τα PC προσφέρουν καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού από τα mac

Intel Apple silicon

«Ωστόσο, η σειρά επεξεργαστών, που είναι βασισμένη στο Arm και αναπτύχθηκε από την Apple αναμένεται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη λήψη σημαντικών τμημάτων από το μερίδιο αγοράς της Intel το προσεχές έτος, ανέφεραν οι πηγές.

Η Intel αναμένεται να χάσει σχεδόν το 50% των παραγγελιών της από την Apple το 2021 και τελικά δεν θα λάβει καμία παραγγελία από την εταιρεία. Χάνοντας το μερίδιο αγοράς της Apple κατά 10% και βλέποντας την AMD να παραμένει σταθερή με 10%, το μερίδιο της Intel στην αγορά φορητών υπολογιστών είναι πιθανό να μειωθεί κάτω από το 80% το 2023, ανέφεραν οι πηγές.»

Δείτε επίσης: Intel: Μετά τις καμπάνιες κατά του M1 chip, λέει πως θέλει να φτιάξει Apple silicon chips

Η Intel φαίνεται να γνωρίζει τον αντίκτυπο που θα έχει το Apple silicon στην επιχείρησή της, καθώς έχει κάνει πολλές εκστρατείες μάρκετινγκ εναντίον των Macs, επισημαίνοντας την άποψη ότι οι φορητοί υπολογιστές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστές Intel είναι ανώτεροι σε σύγκριση με τους Apple Silicon Macs. Το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple δοκιμάζει silicon chips υψηλής ποιότητας με 32 πυρήνες υψηλής απόδοσης και 128 βασικές επιλογές για γραφικά για μελλοντικές εκδόσεις Mac.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS