ΑρχικήsecurityΤο Μάντσεστερ υφίσταται «συντονισμένη παγκόσμια επίθεση» από χάκερς

Το Μάντσεστερ υφίσταται «συντονισμένη παγκόσμια επίθεση» από χάκερς

Ο αρχηγός του Δημοτικού Συμβουλίου του Μάντσεστερ, Richard Leese, δήλωσε ότι τα συστήματα ασφαλείας του συμβουλίου έχουν υποστεί «συντονισμένη παγκόσμια επίθεση», ενώ πιστεύει ότι το ίδιο ισχύει και για άλλες τοπικές αρχές. Παρόλο που τα συστήματα ασφαλείας του Μάντσεστερ «επιβίωσαν» από τις επιθέσεις, ο Leese ζήτησε «μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση» για το θέμα, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι αυτό «θα μπορούσε να συμβεί, ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε συμβούλιο».

Ο Leese, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τοπικής αυτοδιοίκησης (LGA), δήλωσε στο φόρουμ των συμβούλων της LGA στις 10 Ιουνίου ότι η «συντονισμένη επίθεση» περιλάμβανε χιλιάδες απόπειρες παραβίασης των συστημάτων σε σύντομα χρονικά διαστήματα, από πηγές σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Fujifilm: Λειτουργούμε κανονικά μετά την ransomware επίθεση

Μάντσεστερ «συντονισμένη επίθεση» από χάκερς
Το Μάντσεστερ υφίσταται «συντονισμένη παγκόσμια επίθεση» από χάκερς

Επιπλέον, ο Peter Fleming, πρόεδρος του συμβουλίου βελτίωσης και καινοτομίας της LGA, δήλωσε ότι η δουλειά πάνω στο digital και την κυβερνοασφάλεια της LGA είναι «στο παρασκήνιο, έως ότου έρθει στο προσκήνιο, όταν ένα συμβούλιο υποστεί παραβίαση δεδομένων ή οποιαδήποτε άλλη μορφή κυβερνοεπίθεσης».

Ο Fleming προέτρεψε ακόμη τους συμβούλους να συμμετάσχουν σε ένα webinar που θα διοργανώσει η LGA για το εν λόγω ζήτημα αργότερα αυτόν τον μήνα, επισημαίνοντας τα εξής: «Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσουμε ότι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της διατήρησης των δεδομένων των κατοίκων μας». Ο Fleming τόνισε τη σημασία της κατανόησης του πόσο σημαντικό είναι να διατηρούνται οι υπηρεσίες online και η δυνατότητα των αξιωματικών να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους.

Δείτε ακόμη: Το Υπουργείο MITES της Ισπανίας θύμα κυβερνοεπίθεσης

Μάντσεστερ «συντονισμένη επίθεση» από χάκερς
Το Μάντσεστερ υφίσταται «συντονισμένη παγκόσμια επίθεση» από χάκερς

Το Συμβούλιο του Redcar & Cleveland, το οποίο υπέστη σοβαρή κυβερνοεπίθεση τον Φεβρουάριο του 2020 κι έθεσε τις online υπηρεσίες του εκτός σύνδεσης για μήνες, λέγεται ότι «υπερεκτίμησε» το οικονομικό κόστος της επίθεσης.

Το Redcar & Cleveland εκτίμησε αρχικά το ποσό στις 10,4 εκατομμύρια λίρες, μετά τη στόχευση των υπολογιστών και του site της. Ωστόσο, το BBC ανέφερε ότι μετά από εκτίμηση δημοσιονομικών επιπτώσεων από το συμβούλιο, ο αριθμός μειώθηκε στις 8,7 εκατομμύρια λίρες. Το κόστος προσωπικού και πληροφορικής ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με το BBC.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η αρχή ανακοίνωσε ότι θα λάβει 3,68 εκατομμύρια λίρες από την κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει το κόστος ανοικοδόμησης των συστημάτων της.

Μάντσεστερ «συντονισμένη επίθεση» από χάκερς
Το Μάντσεστερ υφίσταται «συντονισμένη παγκόσμια επίθεση» από χάκερς

Πρόταση: Ransomware επίθεση έπληξε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, το Hackney εξακολουθεί να βιώνει τον αντίκτυπο μιας κυβερνοεπίθεσης που υπέστη τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Απρίλιο, ο Phil Glanville ανακοίνωσε ότι ορισμένες υπηρεσίες εξακολουθούσαν να επηρεάζονται, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πτυχών των ερευνών γης και της επεξεργασίας των αλλαγών στις υπάρχουσες φορολογικές απαιτήσεις και πληρωμές.

Πολλά από αυτά τα ζητήματα εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ ένας εκπρόσωπος του Hackney δήλωσε πρόσφατα στο Inside Housing ότι «η πλήρης ανάκτηση της υπηρεσίας παροχών στέγασης θα διαρκέσει μερικούς μήνες».

Πηγή πληροφοριών: lgcplus.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS