ΑρχικήinetΠώς να χρησιμοποιήσετε το Newsboat RSS Feed Reader σε Linux;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Newsboat RSS Feed Reader σε Linux;

Το Newsboat είναι ένα Feed Reader που βασίζεται στο πληκτρολόγιο και στη γραμμή εντολών, και θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Δείτε επίσης: Τώρα μπορείτε να τρέξετε Linux GUI apps στα Windows 10 μέσω WSL

Newsboat Linux

Τι είναι το Newsboat RSS Reader;

Το Newsboat είναι μια εφαρμογή ανάγνωσης RSS βασισμένη σε TUI (διεπαφή χρήστη τερματικού) που λειτουργεί σε λειτουργικά συστήματα τύπου UNIX όπως το FreeBSD, το GNU / Linux και το macOS.

Σε αντίθεση με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές ανάγνωσης ροής με βάση το διαδίκτυο, με μοντέλο freemium, το Newsboat είναι μια εντελώς δωρεάν και ανοιχτή εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε όσες πηγές θέλετε.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή έναν άλλο αναγνώστη ροής και θέλετε να μεταβείτε στο Newsboat, αυτή η εφαρμογή θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε και άλλες υπηρεσίες όπως το NewsBlur, το Tiny Tiny RSS και το FeedHQ

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:

  • Ισχυρό ενσωματωμένο εργαλείο απόδοσης HTML
  • Αποστολή συνδέσμων και ολόκληρων άρθρων σε υπηρεσίες τρίτων χρησιμοποιώντας σενάρια σελιδοδείκτη
  • Σύστημα φίλτρων με βάση τον τίτλο, τον συγγραφέα, το περιεχόμενο και άλλα
  • Υποστήριξη podcast
  • Διαμορφώσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου
  • Ευέλικτο σύστημα ετικετών
  • Εισαγωγή και εξαγωγή χρησιμοποιώντας μορφή OPML

Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Newsboat;

Τα προκατασκευασμένα δυαδικά αρχεία του Newsboat είναι ήδη διαθέσιμα στο κύριο αποθετήριο διαφόρων διανομών Linux:

$ sudo apt install newsboat # Debian and Ubuntu-based distros

$ sudo dnf isntall newsboat # Fedora

$ sudo pacman -S newsboat # Arch Linux

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα δυαδικά αρχεία του Newsboat για τη διανομή Linux που έχετε, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε τα πακέτα Snap από τον ανεξάρτητο διανομέα του Ubuntu.

$ sudo snap install newsboat

Μπορείτε επίσης να λάβετε το Newsboat εγκαθιστώντας πρώτα τις εξαρτήσεις του και δημιουργώντας την εφαρμογή από τον πηγαίο κώδικα.

Δείτε ακόμα: Το Ubuntu 21.04 μόλις κυκλοφόρησε – Δείτε τί νέο φέρνει η νέα έκδοση!

Newsboat Linux

Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Newsboat;

Μόλις εγκαταστήσετε το Newsboat και προσπαθήσετε να το ανοίξετε στο τερματικό, θα βρείτε το σφάλμα ” no URLs configured “.

Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το Newsboat χωρίς να διαμορφώσετε ροές, δηλαδή να προσθέσετε τουλάχιστον ένα URL προέλευσης στο ~ / .newsboat / urls. αρχείο διαμόρφωσης.

Προσθήκη ροών ή διευθύνσεων URL

Για να προβάλετε ροές στο τερματικό ή να ξεκινήσετε το Newsboat, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα αρχείο διαμόρφωσης “~ / .newsboat / urls” (αν δεν το έχετε) και στη συνέχεια να προσθέσετε χειροκίνητα URL, ανοίγοντας το αρχείο σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Εισαγωγή ροών χρησιμοποιώντας OPML

Εάν έχετε ήδη αρχείο OPML που περιέχει όλες τις διευθύνσεις URL ροών, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να φορτώσετε ροές στο Newsboat χρησιμοποιώντας την εντολή:

$ newsboat -i </path/to/opml/file/dummy.opml>

Ανανέωση των ροών

Μετά την προσθήκη ροών, μπορείτε να ξεκινήσετε απλά πληκτρολογώντας το newsboat σε ένα τερματικό και θα δείτε τις πηγές που προσθέσατε στο αρχείο ρυθμίσεων.

Καθώς ανοίγετε το Newsbοat, ενδέχεται να μην λαμβάνετε όλες τις πιο πρόσφατες ροές. Σε αυτή την περίπτωση, για να φορτώσετε νέες ροές, μπορείτε είτε να πατήσετε “r” εστιάζοντας στη διεύθυνση URL πηγής ή απλώς να ανοίξετε το Newsboat με την επιλογή “-r”.

newsboat –r

Πλοήγηση

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε απλά τα πλήκτρα σας για να περιηγηθείτε σε πηγές και άρθρα. Μπορείτε να πατήσετε Enter για να επιλέξετε μια συγκεκριμένη πηγή ειδήσεων και να παραθέσετε όλες τις ροές δεδομένων της.

Για να κατεβείτε στη λίστα, μπορείτε είτε να πατήσετε το κάτω βέλος είτε το “n”. Και για να διαβάσετε ένα άρθρο, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το Enter. Για να επιστρέψετε ένα βήμα πίσω, πρέπει να πατήσετε το “q”.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε το Lakka Linux 3.0: Το Gaming Distro έχει νέες δυνατότητες!

Προσθέστε ετικέτες

Η προσθήκη ετικετών είναι ένας τρόπος κατηγοριοποίησης ροών. Έτσι, για να αντιστοιχίσετε μια ετικέτα σε μια τροφοδοσία RSS, πρέπει να επισυνάψετε μια λέξη που χωρίζεται από τις διευθύνσεις URL με κενά. Εάν η λέξη περιέχει κενά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εισαγωγικά γύρω από την ετικέτα.

https://www.reddit.com/r/opensource/.rss  “open source”

https://www.reddit.com/r/linux/.rss  linux

http://feeds.bbci.co.uk/news/world/rss.xml  “world news

Τώρα μπορείτε να ανοίξετε το Newsbοat με αυτήν τη νέα διαμόρφωση και να πατήσετε το “t” για να εμφανίσετε όλες τις διαθέσιμες ετικέτες.

Δώστε στη ροή ένα προσαρμοσμένο όνομα

Αφού προσθέσετε μια ροή, λαμβάνει ένα προεπιλεγμένο όνομα. Αλλά αν θέλετε να αλλάξετε το όνομα της ετικέτας, πρέπει να προθέσετε το όνομα της ετικέτας με ~.

~Linux News From Reddit

Απόκρυψη ροής

Εάν θέλετε οποιαδήποτε ροή να μην εμφανίζεται στην κανονική λίστα ροών, μπορείτε να προθέσετε το όνομα της ετικέτας με ένα !

https://fossbytes.com/tag/linux/feed/ “! Fossbytes”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS