ΑρχικήinetΟ Biden ανακαλεί την εντολή του Trump για απαγόρευση του TikTok

Ο Biden ανακαλεί την εντολή του Trump για απαγόρευση του TikTok

Biden TikTok

Ο Πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή χθες, με την οποία θέτει νέα κριτήρια που πρέπει να ακολουθεί η κυβέρνηση κατά την αξιολόγηση του κινδύνου ξένων τεχνολογικών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των TikTok και WeChat. Με τη νέα εκτελεστική εντολή, ο Biden ουσιαστικά ανακαλεί τις τρεις εντολές που είχε υπογράψει ο Donald Trump όσο ήταν πρόεδρος, και που ζητούσαν την απαγόρευση συναλλαγών μεταξύ αμερικανικών επιχειρήσεων και TikTok και WeChat. Μία από τις εντολές επιδίωξε επίσης την απαγόρευση του TikTok, με αποτέλεσμα μια παρατεταμένη δικαστική μάχη. Το TikTok παραμένει διαθέσιμο και δημοφιλές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη νέα εντολή του Biden, το Υπουργείο Εμπορίου θα πρέπει να επανεξετάσει εφαρμογές που συνδέονται με ξένους αντιπάλους και να καθορίσει τι πρέπει να θεωρείται επικίνδυνο. Αυτό περιλαμβάνει κριτήρια για την αξιολόγηση συναλλαγών με software apps που συνδέονται με ξένο αντίπαλο.

Δείτε επίσης: TikTok: Θα μπορεί να συλλέγει βιομετρικά δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ

Η εντολή θεωρεί ότι οι συναλλαγές συνεπάγονται “αυξημένο κίνδυνο” όταν περιλαμβάνουν εφαρμογές που ανήκουν ή ελέγχονται από άτομα που υποστηρίζουν στρατιωτικούς οργανισμούς ή υπηρεσία πληροφοριών ξένων χωρών ή όταν οι εφαρμογές συλλέγουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Δείτε επίσης: Biden: Υπέγραψε εκτελεστική εντολή για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ

TikTok Trump

Η εντολή καλεί, επίσης, το Υπουργείο Εμπορίου να συνεργαστεί με άλλους οργανισμούς για να υποβάλει συστάσεις για την προστασία των δεδομένων των καταναλωτών των ΗΠΑ από ξένους και απαιτεί από το Υπουργείο να προτείνει περαιτέρω ενέργειες και νομοθεσία για την αντιμετώπιση των κινδύνων.

Με την προηγούμενη κυβέρνηση, το TikTok παρέμενε σε επισφαλή θέση, καθώς ο Trump προσπάθησε να απαγορεύσει την εφαρμογή, λέγοντας πως σχετίζεται με την κινεζική κυβέρνηση και πως αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Biden: Κι άλλες κινεζικές εταιρείες στη “μαύρη λίστα”-Απαγορεύονται οι επενδύσεις

Ωστόσο, το διάταγμα του Biden, ανακαλεί την εντολή για το WeChat και το TikTok, καθώς και άλλη μία που αφορούσε οκτώ εφαρμογές επικοινωνιών και οικονομικών συναλλαγών.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν το TikTok αποτελεί όντως απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS