ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ πανδημία έβαλε τέλος στις ώρες αιχμής! Τώρα όμως τι θα γίνει;

Η πανδημία έβαλε τέλος στις ώρες αιχμής! Τώρα όμως τι θα γίνει;

Όταν ο κόσμος και οι ρυθμοί των ανθρώπων κυλούσαν φυσιολογικά υπήρχαν κάποιες ώρες που ονομάζονταν ώρες αιχμής. Μεταξύ, ας πούμε, 6 π.μ. και 10 π.μ., πολλοί άνθρωποι έφευγαν από τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά ή στο σχολείο, γεμίζοντας δρόμους, λεωφορεία, αυτοκίνητα, μετρό και ποδηλατόδρομους. Στη συνέχεια, από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ., θα επέστρεφαν και πάλι στα σπίτια τους ή θα έβγαιναν για κάποια εξωτερική δουλειά ή βόλτα.

ώρες αιχμής

Δείτε επίσης: Facebook: Δε θα καταργεί πλέον ισχυρισμούς ότι ο Covid-19 είναι τεχνητός

Όμως εμφανίστηκε η πανδημία του COVID-19 και τα lockdown σε εθνικό επίπεδο, και τα πράγματα ησύχασαν για λίγο. Στις αρχές της άνοιξης του 2020, τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν με όχημα μειώθηκαν κατά 40%, σύμφωνα με την εταιρεία StreetLight Data. Όσοι ζούσαν κοντά σε αυτοκινητόδρομους και συνήθως πολυσύχναστους δρόμους της πόλης απολάμβαναν τον καθαρό ουρανό και την ησυχία.

Τώρα, οι ώρες αιχμής έχουν επιστρέψει. Το Streetlight Data εκτιμά ότι τα αμερικανικά οχήματα “μετακινήθηκαν” 20% περισσότερο σε χιλιόμετρα τον Μάρτιο του 2021 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Αλλά τα μοτίβα κυκλοφορίας είναι πολύ διαφορετικά. Για παράδειγμα στην Νέα Υόρκη, συνήθως τις πρωινές ώρες η κίνηση ήταν αυξημένη. Αντ ‘αυτού, αυτή την στιγμή η κίνηση αυξάνεται με αργούς ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καταλήγοντας στο απόγευμα που έχει το pick της.

Δείτε επίσης: COVID-19: Η Σιγκαπούρη εγκρίνει τεστ αναπνοής – αποτέλεσμα σε 1 λεπτό

Στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, για παράδειγμα, ο αριθμός των διανυθέντων χιλιομέτρων των οχημάτων αυτόν τον χειμώνα μειώθηκε κατά περίπου το ήμισυ κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής 7 έως 8 π.μ., σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αλλά τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν κατά τη διάρκεια της ώρας, μεταξύ 5 και 6 μ.μ., μειώθηκαν μόνο κατά ένα τέταρτο.

Η κίνηση είναι ασταθής, λένε οι ειδικοί. Τώρα, καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί εμβολιάζονται, επιστρέφουν στην δουλειά και στο σχολείο και ξαναρχίζουν την κοινωνική τους ζωή, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι πρόθυμοι να ανακαλύψουν ποια μέρη της “συμπεριφοράς μετακίνησης” της πανδημικής εποχής σχετίζονται με lockdown και ποια προέρχονται από τις πιο εκτεταμένες πολιτικές της εξ αποστάσεως εργασίας, που θα μπορούσαν να έχουν έρθει για να μείνουν. Ορισμένες πόλεις κάνουν έρευνες για να εξετάσουν αυτά τα ερωτήματα. Οι απαντήσεις πιθανότατα θα δείξουν το μέλλον της κάθε πόλης.

Δείτε επίσης: Social media: Καλούνται να αφαιρέσουν περιεχόμενο για “ινδική παραλλαγή” του COVID-19

Η συμπεριφορά των ανθρώπων που εργάζονται από το σπίτι δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι τείνουν να κυκλοφορούν το απόγευμα. Ο Jonathan Stiles, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, ο οποίος έχει μελετήσει τη συμπεριφορά των ανθρώπων σε σχέση με τις μετακινήσεις, διαπίστωσε ότι τα άτομα με ευέλικτα προγράμματα εργασίας τείνουν να χρησιμοποιούν αυτήν την ευελιξία για να μείνουν στο σπίτι το πρωί, αλλά στη συνέχεια βγαίνουν έξω.

Πηγή πληροφοριών: wired.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS