ΑρχικήUpdatesΟι ειδοποιήσεις του Chrome OS θα γίνουν λιγότερο ακατάστατες

Οι ειδοποιήσεις του Chrome OS θα γίνουν λιγότερο ακατάστατες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google άρχισε να εργάζεται για την ενημέρωση του κέντρου ειδοποιήσεων στο Chrome OS για να προσφέρει στους χρήστες μια πιο διαισθητική εμπειρία. Σύμφωνα με μια πρόσφατη αλλαγή κώδικα που εντοπίστηκε στο Chromium Gerrit, το επερχόμενο κέντρο ειδοποιήσεων θα διαθέτει ένα νέο UI και υποστήριξη ομαδοποίησης ειδοποιήσεων.

Chrome OS

Δείτε επίσης: Η Apple έκλεψε δύο λειτουργίες Chrome για το iOS 15 Safari του iPhone

Ενώ η αλλαγή κώδικα προσθέτει μόνο ένα feature flag για να ενεργοποιήσει το νέο UI ειδοποιήσεων σε μια μελλοντική έκδοση του Chrοme OS, το Android Police εντόπισε μερικές επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με τις προγραμματισμένες αλλαγές. Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά από τη δημοσίευση, η νέα εμπειρία ειδοποίησης θα περιλαμβάνει ένα νέο UI και υποστήριξη ομαδοποίησης ειδοποιήσεων.

Δείτε επίσης: Chrome 91: Θα προειδοποιεί τους χρήστες για μη αξιόπιστες επεκτάσεις

Παρόλο που η αλλαγή κώδικα δεν αποκαλύπτει πολλά άλλα για τις επερχόμενες αλλαγές, η ομαδοποίηση ειδοποιήσεων πιθανότατα θα λειτουργήσει όπως η λειτουργία στο Android. Μόλις κυκλοφορήσει, η λειτουργία πιθανότατα ομαδοποιεί τις ειδοποιήσεις από την ίδια εφαρμογή, καθιστώντας ευκολότερο για εσάς το να τις ταξινομήσετε στο δίσκο ειδοποιήσεων.

Όσον αφορά τον επανασχεδιασμό του UI, πιστεύουμε ότι ενδέχεται να ακολουθεί το νέο πρότυπο Material You της Google. Ωστόσο, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε αυτήν τη στιγμή. Δεδομένου ότι το νέο σύστημα ειδοποιήσεων Chrome OS βρίσκεται επί του παρόντος στα αρχικά του στάδια ανάπτυξης, η ενεργοποίηση του νέου feature flag στο Chrome OS Canary 93.0.4534.0 δεν αλλάζει τίποτα. Αλλά περιμένουμε να το δούμε σε δράση σε επερχόμενες κυκλοφορίες Canary.

Δείτε επίσης: Chrome: Πώς να απενεργοποιήσετε τα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων Chromecast

Το Chrome OS έχει λάβει μερικές χρήσιμες νέες λειτουργίες τους τελευταίους μήνες. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση – Chrome OS 91 – παρουσίασε την υποστήριξη Nearby Share, notification badges σε στυλ Android, νέες ταπετσαρίες και πολλά άλλα. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα μας προσφέρει η Google μέσω των επερχόμενων ενημερώσεων Chrome OS.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS