ΑρχικήinetΗ Google "σκοτώνει" το app μέτρησης AR Measure

Η Google “σκοτώνει” το app μέτρησης AR Measure

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που η Google «σκότωσε» μια εφαρμογή που λειτουργεί σωστά χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος. Όμως φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν τελικά καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να τερματίσει την εφαρμογή Measure που βασίζεται σε AR. Η εφαρμογή Measure υπήρξε από τις ημέρες του Project Tango. Η εφαρμογή έφτασε σε εκατομμύρια τηλέφωνα Android καθώς η Google τερμάτισε την πρωτοβουλία Project Tango και την αντικατέστησε με το ARCore. Φαίνεται όμως ότι η εφαρμογή έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του (EOL).

Δείτε επίσης: Google: Το Gmail κάθε μέρα μπλοκάρει 100 εκατ. προσπάθειες phishing

Measure

Δείτε επίσης: Γαλλία: Πρόστιμο στην Google για κατάχρηση «δεσπόζουσας θέσης» στις online διαφημίσεις

Όπως εντοπίστηκε από το Android Police, η Google έχει καταργήσει την καταχώριση της εφαρμογής Measure από το Google Play Store. Η εφαρμογή εξακολουθεί να εμφανίζεται για χρήστες που την έχουν κατεβάσει στο παρελθόν την εφαρμογή τουλάχιστον μία φορά ή την εγκατέστησαν αυτήν τη στιγμή στη συσκευή τους, αλλά το changelog αναφέρει τώρα ότι αυτή είναι η «τελική version. Δεν θα δημοσιευθούν περαιτέρω ενημερώσεις.» Η περιγραφή έχει επίσης ενημερωθεί με το ακόλουθο μήνυμα:

Αυτή η εφαρμογή δεν υποστηρίζεται πλέον και δεν θα ενημερωθεί. Οι χρήστες που εγκατέστησαν αυτήν την εφαρμογή στο παρελθόν μπορούν να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν σε συμβατές συσκευές.

Όπως και άλλες εφαρμογές ARCore, η εφαρμογή Measure δεν απαιτούσε ειδικό hardware και χρησιμοποιούσε την κάμερα στη συσκευή για να μετρήσει το ύψος, το πλάτος και το μήκος των αντικειμένων. Κοιτάζοντας τις κριτικές και τα σχόλια των χρηστών, φαίνεται ότι η εφαρμογή μαστιζόταν με προβλήματα και έπεσε πολύ. Η εφαρμογή έλαβε ένα τελευταίο update τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Δείτε επίσης: Google και Χάρβαρντ έφτιαξαν τον μεγαλύτερο χάρτη υψηλής ανάλυσης του εγκεφάλου

Εάν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή στη συσκευή σας, θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά δεν θα υπάρξουν νέες ενημερώσεις. Εν τω μεταξύ, εάν ψάχνετε μια εναλλακτική λύση, η εφαρμογή AR Ruler φαίνεται να κάνει τη δουλειά αρκετά καλά και είναι επίσης πολύ πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά από την εφαρμογή Measure.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS