ΑρχικήinetΗ τιμή του Bitcoin έπεσε μετά την ανάκτηση των λύτρων της Colonial

Η τιμή του Bitcoin έπεσε μετά την ανάκτηση των λύτρων της Colonial

Νέα πτώση στην τιμή του είδε το Bitcoin την Τρίτη, το οποίο φαίνεται να είναι αρκετά ασταθές τον τελευταίο καιρό.

Δείτε επίσης: Η τιμή του Bitcoin πέφτει και πάλι μετά από ανάρτηση του Elon Musk

Bitcoin Colonial

Η αιτία αυτής την πτώσης μπορεί να σχετίζεται με ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του κρυπτονομίσματος, αφού οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ κατάφεραν να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος των λύτρων που καταβλήθηκαν στους hackers που στόχευσαν το Colonial Pipeline.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, οι ερευνητές μπόρεσαν να αποκτήσουν τον κωδικό πρόσβασης για ένα από τα πορτοφόλια bitcoin των hacker. Τα χρήματα ανακτήθηκαν από μια ομάδα ασφαλείας που ξεκίνησε πρόσφατα στην Ουάσινγκτον, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της αντίδρασης της κυβέρνησης στην αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων.

Το Bitcoin έπεσε κάτω από το επίπεδο των 32.000 $ αργά το πρωί της Τρίτης. Στη συνέχεια ανέκαμψε ελαφρώς, στα 32.854,99 $ από τις 4:01 μ.μ. ΕΤ.

Τα μικρότερα ψηφιακά νομίσματα υποχώρησαν επίσης, με τον Ether να πέφτει περίπου 8% στα 2.499,28 $ και το XRP να υπερβαίνει το 7%.

Τον Απρίλιο, αναμενόταν οτι το 2021 θα είναι η χρονιά των κρυπτονομισμάτων, με το bitcoin να ξεπερνά τα 60.000 $ για πρώτη φορά. Ωστόσο, μια πρόσφατη πτώση των τιμών έπληξε την εμπιστοσύνη της αγοράς. Το Bitcoin έπεσε στα 30.000 δολάρια τον περασμένο μήνα και προς το παρόν είναι περίπου 50% χαμηλότερα από το πιο υψηλό όλων των εποχών.

Δείτε ακόμα: Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε και πάλι μετά από σχόλιο του Elon Musk

Το ψηφιακό νόμισμα έχει αυξηθεί μόλις περίπου 12% από την αρχή του έτους, αν και η τιμή του εξακολουθεί να είναι τρεις φορές υψηλότερη από πριν από ένα χρόνο.

Τη Δευτέρα, αξιωματούχοι επιβολής του νόμου των ΗΠΑ δήλωσαν ότι είχαν ανακτήσει 2,3 εκατομμύρια δολάρια bitcoin που καταβλήθηκαν στην DarkSide, την εγκληματική συμμορία πίσω από την επίθεση στην Colonial Pipeline.

Bitcoin Colonial

Σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στο “ιδιωτικό κλειδί” ή τον κωδικό πρόσβασης, για ένα από τα πορτοφόλια bitcoin των εγκληματιών. Το Bitcoin είναι συχνά το νόμισμα επιλογής που απαιτούν πληρωμές λύτρων οι hackers για τις επιθέσεις «ransomware» που πραγματοποιούν.

Το Crypto media outlet Decrypt ανέφερε ότι υπήρχαν αβάσιμες φήμες ότι το πορτοφόλι bitcoin των εισβολέων είχε «χακαριστεί».

Η DarkSide, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε 90 εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα, εφάρμοσε το λεγόμενο επιχειρηματικό μοντέλο «ransomware as a service», όπου οι hackers αναπτύσσουν και εμπορεύονται εργαλεία ransomware και τα πωλούν σε συνεργάτες που στη συνέχεια πραγματοποιούν επιθέσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Elliptic, τα κατασχεθέντα κεφάλαια αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου της θυγατρικής DarkSide στα λύτρα που πληρώθηκαν από την Colonial.

Δείτε επίσης: Η Colonial Pipeline πλήρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια στους hackers

Ο John Hultquist, αντιπρόεδρος ανάλυσης στο Mandiant Threat Intelligence, χαρακτήρισε την κίνηση ως «ευπρόσδεκτη εξέλιξη».

«Έχει καταστεί σαφές ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διάφορα εργαλεία για να σταματήσουμε την μάστιγα αυτού του σοβαρού προβλήματος και ακόμη και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου πρέπει να διευρύνουν την προσέγγισή τους πέρα ​​από την οικοδόμηση υποθέσεων εναντίον εγκληματιών που μπορεί να είναι πέρα ​​από την επιβολή του νόμου», δήλωσε ο Hultquist.

«Εκτός από τα άμεσα οφέλη αυτής της προσέγγισης, μια μεγαλύτερη εστίαση στην αντιμετώπιση μπορεί να αποθαρρύνει αυτήν τη συμπεριφορά, η οποία εξελίσσεται σε έναν φαύλο κύκλο», πρόσθεσε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS