ΑρχικήyoutubeΗ Apple ανακοινώνει το watchOS 8: Όλες οι λεπτομέρειες

Η Apple ανακοινώνει το watchOS 8: Όλες οι λεπτομέρειες

Η Apple αποκάλυψε στο WWDC το watchOS 8, την επερχόμενη ενημέρωσή της για το λειτουργικό σύστημα του Apple Watch. Παρόλο που πιθανότατα δεν θα δούμε την πλήρη κυκλοφορία της νέας έκδοσης μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, μια WatchOS 8 beta έκδοση είναι τώρα διαθέσιμη.

Δείτε επίσης: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Apple Watch και την πορεία του

Η νέα ενημερωμένη έκδοση φέρνει ενδιαφέρουσες δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

WatchOS 8: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το watchOS 8 θα κυκλοφορήσει πιθανότατα το φθινόπωρο, μαζί με το Apple Watch 7 και το iPhone 13, που αναμένονται επίσης εκείνο το διάστημα.

Όπως και να έχει, το watchOS 8 ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της Apple, WWDC, η οποία φέτος πραγματοποιείται μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη του watchOS 8 στο WWDC, η Apple κυκλοφόρησε την developer beta έκδοση για όσους έχουν ένα developer account (πηγαίνετε στο developer program site για να εγγραφείτε στο watchOS 8 beta).

Η Apple υποσχέθηκε, επίσης, ότι θα ακολουθήσει μια δημόσια beta έκδοση τον Ιούνιο στο public beta site. Φυσικά, ορισμένες δυνατότητες ενδέχεται να μην αποκαλυφθούν σε αυτές τις πρώτες εκδόσεις.

WatchOS 8: Ποιες συσκευές το υποστηρίζουν;

Η ενημερωμένη έκδοση του Apple Watch είναι συμβατή με όλα τα μοντέλα από το Apple Watch 3 και μετά.

Φυσικά, θα χρειαστείτε κι ένα iPhone συμβατό με την επόμενη έκδοση του iOS, οπότε αν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση στο watchOS 8, θα πρέπει να συνδέσετε το Apple Watch με ένα iPhone 6S ή νεότερο μοντέλο, που εκτελεί iOS 15.

WatchOS 8: Χαρακτηριστικά

Η ενημέρωση watchOS 8 θα προσφέρει μια σειρά από μικρότερες δυνατότητες, οι οποίες όμως συνολικά βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε ως τώρα ένα Apple Watch. Η Apple δεν ανέφερε σημαντικές αλλαγές, αλλά υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις για υπάρχουσες εφαρμογές και νέες λειτουργίες.

Δείτε επίσης: Η Apple θα κυκλοφορήσει ένα Apple Watch Pride Edition

Wallet: Ψηφιακά IDs στο Apple Watch

Το Wallet app προσθέτει περισσότερους τρόπους ασύρματης αλληλεπίδρασης με μέρη και πράγματα. Μερικοί από αυτούς περιορίζονται στο Apple Watch 6 και στην τεχνολογία Ultra Wideband.

Αλλά τα περισσότερα ρολόγια της Apple λογικά θα επωφεληθούν από την προσθήκη περισσότερων ψηφιακών κλειδιών στο Wallet app για το σπίτι, το γραφείο και το ξενοδοχείο τους. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα wearables τους για να τα ξεκλειδώσουν.

Επιπλέον, οι χρήστες στις ΗΠΑ θα μπορούν να προσθέσουν την άδεια οδήγησης ή το δελτίο ταυτότητάς τους στο Wallet. Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι χρήστες, είναι να τα προσθέσουν στο iOS Wallet app και αυτά θα εμφανιστούν στο Apple Watch.

Νεό Mindfulness app και παρακολούθηση ύπνου

Η εφαρμογή Breathe έχει ενσωματωθεί στη νέα εφαρμογή Mindfulness μαζί με μια νέα δραστηριότητα, το Reflect.

Τέλος, η δυνατότητα παρακολούθησης ύπνου διαθέτει τώρα μια νέα μέτρηση – το ρυθμό της αναπνοής – που μετρά τις αναπνοές ανά λεπτό. Όλα τα δεδομένα μεταφέρονται στο Health app.

Workout app και Apple Fitness Plus

Το watchOS Workout app λαμβάνει δύο νέες δραστηριότητες προπόνησης, Tai Chi και Pilates.

Όσον αφορά στο Apple Fitness Plus watchOS app, υπάρχει υποστήριξη Picture in Picture και περισσότερες επιλογές φιλτραρίσματος. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε τις προπονήσεις μεταξύ συσκευών, να διακόψετε την άσκηση σε μία συσκευή και να την ξεκινήσετε ξανά σε άλλη.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Πώς να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς του text

Το Fitness Plus προσθέτει επίσης περισσότερες ασκήσεις από την fitness trainer Jeanette Jenkins, ενώ οι προπονήσεις μπορούν να συντονιστούν με ολόκληρες λίστες αναπαραγωγής από καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga, η Jennifer Lopez κ.ά.

Photos και portrait mode

Η εφαρμογή Photos έχει επανασχεδιαστεί και προσφέρει νέους τρόπους πλοήγησης σε συλλογές, ενώ τα Memories και Featured Photos συγχρονίζονται με το Apple Watch από το iOS app. Ένα νέο Portraits watch face επιτρέπει να μετατρέπετε τις Portrait-mode φωτογραφίες σας σε watch faces.

Messages και GIF

Η εφαρμογή Messages έρχεται, επίσης, με μερικές νέες δυνατότητες, όπως τη δυνατότητα αναζήτησης και απάντησης με GIF. Υπάρχει επίσης μια νέα εφαρμογή Επαφών στο WatchOS για την περιήγηση, επεξεργασία και κοινή χρήση επαφών από το Apple Watch.

Πηγή: TechRadar

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS