ΑρχικήinetFacebook: Καταργείται η πολιτική που εξαιρεί τους πολιτικούς από κάποιους κανόνες

Facebook: Καταργείται η πολιτική που εξαιρεί τους πολιτικούς από κάποιους κανόνες

Το Facebook σχεδιάζει να καταργήσει μια αμφισβητούμενη πολιτική που υπερασπίζεται ο CEO Mark Zuckerberg που εξαιρεί τους πολιτικούς από ορισμένους κανόνες που υπάρχουν στον ιστότοπό του, σύμφωνα με αρκετά ειδησεογραφικά.

Facebook
Facebook: Καταργείται η πολιτική που εξαιρεί τους πολιτικούς από κάποιους κανόνες

Δείτε επίσης: Facebook: Ένα πρόβλημα στην εφαρμογή δεν φορτώνει τις εικόνες

Το σκεπτικό της εταιρείας για αυτήν την πολιτική έκρινε ότι η ομιλία των πολιτικών ηγετών είναι εγγενώς αξιοσημείωτη και προς το δημόσιο συμφέρον ακόμη και αν είναι προσβλητική, εκφοβιστική ή με άλλο τρόπο αμφιλεγόμενη. Η γιγαντιαία εταιρεία εξετάζει επί του παρόντος τι πρέπει να κάνει με τον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, τον οποίο ανέστειλε στις 6 Ιανουαρίου για αόριστο χρονικό διάστημα.

Η αλλαγή στην πολιτική αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον τεχνολογικό ιστότοπο The Verge και αργότερα επιβεβαιώθηκε από το New York Times και την Washington Post.

Δείτε επίσης: Πώς θα περιορίσετε κάποιον να βλέπει το περιεχόμενό σας στο Facebook

Το Facebook έχει αυτή την εξαίρεση από το 2016. Αλλά συγκέντρωσε την προσοχή το 2019 όταν ο Nick Clegg, αντιπρόεδρος των παγκόσμιων υποθέσεων και επικοινωνιών, ανακοίνωσε ότι η ομιλία από πολιτικούς θα θεωρηθεί ως «αξιόλογο περιεχόμενο που θα έπρεπε, κατά γενικό κανόνα, να ακουστεί.»

Η εξαίρεση, σήμαινε ότι εάν «κάποιος κάνει μια δήλωση ή κοινοποιήσει μια ανάρτηση που παραβιάζει τα κοινοτικά μας πρότυπα, δεν θα την διαγράψουμε από την πλατφόρμα μας.»

Δείτε επίσης: Facebook: Δε θα καταργεί πλέον ισχυρισμούς ότι ο Covid-19 είναι τεχνητός

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Όταν το Facebook ανέστειλε τον λογαριασμό του Trump τον Ιανουάριο, ανέφερε «τον κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας» μετά τη εξέγερση που έγινε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ της πολιτική εξαίρεσης για κανένα από τα posts του Trump.

Πηγή πληροφοριών: globalnews.ca

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS