ΑρχικήinetBiden: Κι άλλες κινεζικές εταιρείες στη "μαύρη λίστα"-Απαγορεύονται οι επενδύσεις

Biden: Κι άλλες κινεζικές εταιρείες στη “μαύρη λίστα”-Απαγορεύονται οι επενδύσεις

Ο Joe Biden υπέγραψε εκτελεστική εντολή που απαγορεύει στις αμερικανικές οντότητες να επενδύουν σε κινεζικές εταιρείες που φαίνεται να έχουν σχέσεις με το στρατιωτικό τομέα και την ανάπτυξη τεχνολογιών παρακολούθησης. Η κυβέρνηση Biden φαίνεται ότι ακολουθεί τα χνάρια του Trump σε αυτόν τον τομέα και προσθέτει στη “μαύρη λίστα” και άλλες κινεζικές εταιρείες που πιστεύεται ότι υποστηρίζουν στρατιωτικές και κατασκοπευτικές δραστηριότητες. Με τις νέες προσθήκες του Biden, η “μαύρη λίστα” των ΗΠΑ περιλαμβάνει πια 59 εταιρείες.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Προσθέτουν 7 κινεζικές εταιρείες supercomputing στην Entity List

Biden μαύρη λίστα ΗΠΑ

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον Biden, η νέα εντολή εμποδίζει τις αμερικανικές εταιρείες να επενδύουν, άρα να υποστηρίζουν τους κινεζικούς στρατιωτικούς οργανισμούς και τη βιομηχανία, καθώς και στρατιωτικά, ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα ασφάλειας.

Επιπλέον, διαπιστώνω ότι η χρήση της κινεζικής τεχνολογίας παρακολούθησης εκτός Κίνας και η ανάπτυξη ή χρήση της κινεζικής τεχνολογίας παρακολούθησης για τη διευκόλυνση της καταστολής ή της σοβαρής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν έκτακτες απειλές“, δήλωσε ο Biden.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η πολιτική θα τεθεί σε ισχύ στις 2 Αυγούστου.

Σημαντικές κινεζικές εταιρείες που περιλαμβάνονταν και πριν στη λίστα, τοποθετήθηκαν ξανά στον ενημερωμένο κατάλογο, συμπεριλαμβανομένων των Aviation Industry Corp of China (AVIC), China Mobile Communications Group, China National Offshore Oil Corp (CNOOC), Hangzhou Hikvision Digital Technology, Huawei Technologies Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC).

Δείτε επίσης: Άλλες 11 κινεζικές εταιρείες προστίθενται στη “μαύρη λίστα” των ΗΠΑ

Η SMIC είναι πολύ σημαντική για την Κίνα για την ενίσχυση του εγχώριου κλάδου chip.

Περιμένουμε ότι τους επόμενους μήνες… θα προσθέσουμε κι άλλες εταιρείες στους περιορισμούς“, δήλωσε ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους.

κινεζικές εταιρείες ΗΠΑ Κίνα

Ο Πρόεδρος Biden επανεξετάζει ορισμένες πτυχές της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα συνεχίζεται και οι σχέσεις των δύο ισχυρότερων χωρών παραμένουν άσχημες.

Ανώτεροι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει καθοδήγηση και περισσότερες λεπτομέρειες για τις εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογίες παρακολούθησης και τις εταιρείες “που διευκολύνουν την καταστολή ή τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων“.

Δείτε επίσης: Η Δανία βοηθούσε τις ΗΠΑ να κατασκοπεύουν Ευρωπαίους πολιτικούς!

Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες που υπήρχαν πριν στη λίστα, όπως η Commercial Aircraft Corp of China (COMAC), η οποία ηγείται των προσπαθειών της Κίνας για ανταγωνισμό με την Boeing και την Airbus, καθώς και δύο εταιρείες που αμφισβήτησαν την απαγόρευση στο δικαστήριο, η Gowin Semiconductor Corp και η Luokung Technology Corp, δεν συμπεριλήφθηκαν.

Επίσης, τον Μάιο, ένας δικαστής υπέγραψε μια εντολή για την προσωρινή αφαίρεση της Xiaomi από τη “μαύρη λίστα” των ΗΠΑ, η οποία είχε κατηγορηθεί από την κυβέρνηση Trump για φερόμενους δεσμούς με τον στρατό της Κίνας.

Πηγή: The Guardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS