ΑρχικήinetΠώς το Google Street View βοηθά την Κοπεγχάγη να αντιμετωπίσει την ρύπανση...

Πώς το Google Street View βοηθά την Κοπεγχάγη να αντιμετωπίσει την ρύπανση του αέρα

Νέοι χάρτες ποιότητας αέρα δείχνουν ότι οι κεντρικοί αυτοκινητόδρομοι στην Κοπεγχάγη έχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερα εξαιρετικά λεπτά σωματίδια και διοξείδιο του αζώτου (NO2) και πέντε φορές υψηλότερα επίπεδα μαύρου άνθρακα σε σχέση με τις κατοικημένες περιοχές που δεν έχουν πολύ κίνηση στον δρόμο.

Google Street View Κοπεγχάγη

Δείτε επίσης: Google: Δεν θα δημιουργήσουμε backdoor στο FLoC του Chrome

Οι πληροφορίες έχουν προκύψει από ένα project που τρέχει η Google και το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ώρχους, για τη συλλογή δεδομένων μέσω ενός αυτοκινήτου Google Street View εξοπλισμένου με προηγμένο εξοπλισμό μέτρησης ποιότητας αέρα.

Δείτε επίσης: Ποια χαρακτηριστικά που αποκτά το Google photos;

Μια δήλωση από την πόλη της Κοπεγχάγης ανέφερε: “Γενικά, η ποιότητα του αέρα βελτιώθηκε στην Κοπεγχάγη τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή η τάση δεν φαίνεται να ισχύει για τους αυτοκινητοδρόμους και τις μεγάλες λεωφόρους, σύμφωνα με τις μετρήσεις του αυτοκινήτου του Google Street View για το ΝΟ2.”

Δείτε επίσης: Η Samsung κυκλοφόρησε το security update Ιουνίου 2021, πριν την Google

Η πρωτοβουλία είναι μέρος του Project Air View της Google που ξεκίνησε το 2015 και λειτουργεί σε πόλεις όπως το Ώκλαντ, το Χιούστον, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ. Η Κοπεγχάγη ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που εντάχθηκε στο πρόγραμμα το 2018. Τα τελευταία έξι χρόνια, η Google είπε ότι τα αυτοκίνητα Google Street View έχουν συλλέξει περισσότερες από 100 εκατομμύρια μετρήσεις ποιότητας αέρα από διάφορους δρόμους. Τα δεδομένα τροφοδοτούν το δωρεάν διαθέσιμο εργαλείο περιβαλλοντικών πληροφοριών της Google Insights Explorer (EIE) για να βοηθήσουν τις πόλεις να μειώσουν τις εκπομπές τους.

Πηγή πληροφοριών: thenextweb.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS