ΑρχικήReviewsΘέλετε να κάνετε μανικιούρ; Θα κυκλοφορήσουν ρομπότ που θα το κάνουν

Θέλετε να κάνετε μανικιούρ; Θα κυκλοφορήσουν ρομπότ που θα το κάνουν

Ο Omri Moran οραματίστηκε μια ρομποτική προσέγγιση στα μανικιούρ και άρχισε να εργάζεται για την ιδέα του από το 2016, η οποία μετατράπηκε στην εταιρεία Nimble. Η ιδέα, στην οποία εργάζονται ξεχωριστά και άλλες δύο start-up επιχειρήσεις, ουσιαστικά επιδιώκει να προσφέρει έναν απλό τρόπο για το βάψιμο των νυχιών. Οι εταιρείες Clockwork και Coral, εκτός από την Nimble του Moran, έχουν αναπτύξει ξεχωριστές τεχνολογίες και διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα για να προσφέρουν στους πελάτες μια γρήγορη αλλαγή χρώματος.

μανικιούρ ρομπότ

Δείτε επίσης: Η Ιαπωνία στέλνει ένα ρομπότ σε σχήμα μπάλα στη Σελήνη

Ενώ και οι τρεις εταιρείες έχουν εξασφαλίσει σημαντική εξωτερική χρηματοδότηση, οι συσκευές εξακολουθούν να δοκιμάζονται και να τροποποιούνται πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά. Και καμία από τις τρεις συσκευές δεν προσφέρει ένα ολοκληρωμένο μανικιούρ σαν αυτά που προσφέρονται στα μαγαζιά.

Ως τομέας της αγοράς, το μανικιούρ είναι ένας στόχος που αξίζει να προσπαθήσετε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αγορά περιποίησης νυχιών πλησιάζει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε να φθάσει τα 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027. Η Julie Bornstein, ιδρυτής της εφαρμογής αγορών, the Yes, έχει επενδύσει στην Clockwork, αφού υποστηρίζει ότι τα μανικιούρ θα μπορούσαν να είναι πολύ χρονοβόρα: «Προσωπικά δεν μου αρέσει να περνάω 40 λεπτά στο nail salon».

Δείτε επίσης: Trombia: Το ρομπότ που καθαρίζει τους δρόμους του Ελσίνκι

Η τεχνολογία ενσωματώνει κάποιο hardware – όπως ο ρομποτικός βραχίονας σε ορισμένες περιπτώσεις – για να βάψει τα νύχια, με software που βασίζεται στο machine learning για να διακρίνει το νύχι από το γύρω δέρμα. Κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση, αλλά βασίζεται ουσιαστικά στη σάρωση χιλιάδων σχημάτων νυχιών για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων. Οι κάμερες μέσα στις συσκευές τραβούν φωτογραφίες από τα νύχια του κάθε χρήστη – μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που γίνεται μανικιούρ ακόμη και στο ίδιο άτομο. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, και οι τρεις προσπάθησαν να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των κινούμενων ανταλλακτικών και να βασίζονται περισσότερο στο software, επειδή τα κινούμενα μέρη μπορούν να καταρρεύσουν με την πάροδο του χρόνου.

Η Clockwork είναι η πρώτη που “χτύπησε” την αγορά. Την περασμένη Παρασκευή, η εταιρεία άνοιξε σε μια βιτρίνα στην περιοχή Μαρίνα του Σαν Φρανσίσκο. Οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν 7,99 $ για να δοκιμάσουν τη συσκευή, η οποία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από ένα φούρνο μικροκυμάτων.

Η επιτραπέζια συσκευή, που προορίζεται για καταστήματα, γραφεία και συγκροτήματα διαμερισμάτων, ενσωματώνει ένα μείγμα όρασης υπολογιστή και τεχνητής νοημοσύνης για να βάψει τα νύχια. Αντί να χρησιμοποιεί ρομποτικό βραχίονα, το μηχάνημά ενσωματώνει έναν ατσάλινο σκελετό, μια παλαιότερη τεχνολογία που βασίζεται σε κινήσεις πολλαπλών αξόνων για την εφαρμογή βερνικιού.

Η Coral μια άλλη εταιρεία, περίπου την ίδια στιγμή, κέρδισε μια χρηματοδότηση ύψος 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, ο Bradley Leong, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, δήλωσε ότι επειδή δεν μπορούσαν τελικά να κάνουν την συσκευή όσο φτηνή πίστευαν, την έκαναν ημι-ρομποτική για να μειώσουν το κόστος.

Δείτε επίσης: Σύντομα η ποιότητα του καφέ θα μπορεί να αξιολογηθεί από τα ρομπότ

Η Nimble έχει ενσωματώσει το λεγόμενο όραμα υπολογιστή για να λειτουργεί με το artificial intelligence και ένα ρομποτικό βραχίονα για να προσφέρει απλά, 10λεπτα μανικιούρ σε μια συσκευή κοντά στο μέγεθος μιας τοστιέρας.

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε ρομπότ, υπάρχει το αναπόφευκτο ερώτημα εάν οι θέσεις εργασίας θα αντικατασταθούν από τις συσκευές. Κανένα από τα μηχανήματα δεν σχηματίζει νύχια, οπότε μεγάλο μέρος της δουλειάς που γίνεται στα nail salons δεν διαταράσσεται.

Πηγή πληροφοριών: nytimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS