ΑρχικήsecurityCanada Post: Data breach επηρεάζει περίπου ένα εκατομμύριο πελάτες

Canada Post: Data breach επηρεάζει περίπου ένα εκατομμύριο πελάτες

Η Canada Post ενημέρωσε 44 από τους μεγάλους εμπορικούς πελάτες της ότι υπέστη data breach παραβίαση δεδομένων). Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε ότι μια ransomware επίθεση σε τρίτο πάροχο υπηρεσιών, είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν πληροφορίες αποστολής πελατών της. Η Canada Post είναι ο κύριος ταχυδρομικός φορέας στον Καναδά, που εξυπηρετεί 16,5 εκατομμύρια διευθύνσεις κατοικιών και επιχειρήσεων στη χώρα.

Στις 26 Μαΐου, η εταιρεία αποκάλυψε ότι ένας τρίτος προμηθευτής που ονομάζεται «Commport Communications» υπέστη ransomware επίθεση, κατά την οποία κακόβουλοι παράγοντες απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στα συστήματά τους.

Διαβάστε επίσης: Κυβερνοασφάλεια: Διπλασιάστηκαν οι δαπάνες αλλά τα 2/5 των εταιρειών υφίστανται data breaches

Canada Post - data breach
Canada Post: Data breach επηρεάζει περίπου 1 εκατομμύριο πελάτες της

Ανάμεσα σε αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνονται πληροφορίες αποστολής δεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας αποστολέα και παραλήπτη, ονομάτων και διευθύνσεων email.

Συνολικά, η παραβίαση επηρέασε 44 εμπορικούς πελάτες της Canada Post και 950.000 πελάτες που έλαβαν δέματα.

Μετά από διεξοδική έρευνα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι παραβιάστηκαν οικονομικές πληροφορίες.

Επιπλέον, η εταιρεία διαπίστωσε στα πλαίσια της έρευνάς της ότι οι πληροφορίες είναι από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2019. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία (97%) περιείχε το όνομα και τη διεύθυνση του πελάτη – παραλήπτη, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (3%) περιείχε διεύθυνση email ή / και αριθμό τηλεφώνου.

data breach
Canada Post: Data breach επηρεάζει περίπου 1 εκατομμύριο πελάτες της

Δείτε ακόμη: Bose: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων μετά από ransomware επίθεση!

Πίσω από την παραβίαση βρίσκεται η συμμορία του Lorenz ransomware

Τον Δεκέμβριο του 2020, μια ransomware επιχείρηση γνωστή με την ονομασία «Lorenz», ανέφερε στο data leak site της ότι παραβίασε την Commport Communications. Από τότε, η ransomware συμμορία έχει διαρρεύσει 35,3 GB δεδομένων που φέρεται να κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Πρόταση: Η παραβίαση στην Herff Jones επηρεάζει απόφοιτους στις ΗΠΑ

Commport Communications - ransomware επίθεση
Commport Communications – ransomware επίθεση

Ενώ η Canada Post δήλωσε ότι τη στιγμή της επίθεσης η Commport δεν πίστευε ότι οι κακόβουλοι παράγοντες απέκτησαν πρόσβαση σε κάποιο από τα δεδομένα τους, με βάση τα δεδομένα που διέρρευσαν, φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει.

Η Canada Post ανέφερε επίσης ότι έχει προσλάβει εξωτερικούς εμπειρογνώμονες που ειδικεύονται πάνω στην κυβερνοασφάλεια για να βοηθήσουν στην έρευνα, ενώ έχει ενημερώσει και το Γραφείο του Επιτρόπου απορρήτου του Καναδά.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS