ΑρχικήinetΗ Tesla κρίνεται ένοχη για ένα update που μείωσε την ταχύτητα φόρτισης

Η Tesla κρίνεται ένοχη για ένα update που μείωσε την ταχύτητα φόρτισης

Στο δικαστήριο της Νορβηγίας, η Tesla κρίθηκε ένοχη για μειωμένη ταχύτητα φόρτισης και χωρητικότητας μπαταρίας τα οποία προκλήθηκαν σε κάποια οχήματα μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού.

Tesla

Δείτε επίσης: Παρά την πτώση της τιμής του η Tesla δε θα πουλήσει το bitcoin της

Η Tesla θα πρέπει να πληρώσει 16.000 $ σε καθέναν από τους χιλιάδες ιδιοκτήτες που επηρεάζονται στη χώρα. Το πρόστιμο θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο μεγάλο καθώς και άλλες παρόμοιες αγωγές βρίσκονται σε εξέλιξη σε άλλες χώρες.

Το 2019, η Electrek δημοσιεύσε ένα άρθρο εξαιτίας διαφόρων αναφορών από κάποιους ιδιοκτήτες της Tesla ότι είδαν σημαντικές πτώσεις στο εύρος από 12 στα 30 μίλια μετά από μια ενημέρωση λογισμικού.

Δείτε επίσης: Επιστήμονες βρίσκουν νέες χρήσεις για εφεύρεση του Nikola Tesla

Μόνο τα οχήματα Model S και Model X με μπαταρίες 85 kWh, των οποίων η κυκλοφορία είχε διακοπεί το 2016, φαίνεται πως είχαν επηρεαστεί.

Για τους περισσότερους κατόχους, η πτώση του εύρους έγινε μετά την ενημέρωση στις ενημερώσεις λογισμικού 2019.16.1 και .2 της Tesla.

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla οχήματος, David Rasmussen, ήταν μεταξύ αυτών που επλήγησαν και είχε μία από τις πιο σοβαρές πτώσεις εύρους που έχουμε δει.

Εκτός από την απώλεια εύρους, έχει μειωθεί επίσης ο ρυθμός γρήγορης φόρτισης DC στους σταθμούς Supercharger. Οι επηρεαζόμενοι κάτοχοι βλέπουν πολύ πιο αργές περιόδους φόρτισης.

Όταν η Electrek ανέφερε το ζήτημα, η Tesla δήλωσε ότι ο στόχος της ενημέρωσης είναι να «προστατεύσει την μπαταρία και να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας» και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια εύρους μόνο για ένα «μικρό ποσοστό ιδιοκτητών».

Αυτό δημιούργησε μεγάλη σύγχυση μεταξύ των ιδιοκτητών που επηρεάζονται από την ενημέρωση, οι οποίοι ήθελαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ξαφνική ανάγκη «προστασίας» της μπαταρίας.

Αυτό οδήγησε σε μια σειρά αγωγών σε διαφορετικές αγορές για την Tesla για αποζημίωση των πληγέντων ιδιοκτητών.

Δείτε επίσης: Η Tesla παράγει το πρώτο megacast για το Model Y στο Gigafactory Texas

Μία από αυτές τις αγωγές κατατέθηκε στη Νορβηγία, και το δικαστήριο έχει εκδώσει την απόφασή του – διαπιστώνοντας ότι η Tesla έριξε πράγματι την ταχύτητα φόρτισης με την ενημέρωση.

Σύμφωνα με το νορβηγικό Nettavisen, η Tesla δεν απάντησε στην αγωγή και στους 30 ιδιοκτήτες πίσω από την υπόθεση δόθηκαν αυτόματα 136.000 κορώνες στον καθένα ως αποζημίωση.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS