Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν καθημερινά, πολλές φορές είναι δύσκολο να δούμε όλες τις δημοσιεύσεις που μας ενδιαφέρουν. Ωστόσο, το Twitter δίνει τη δυνατότητα να βρούμε με ακρίβεια αυτό που ψάχνουμε.
Δείτε επίσης: Το Tip Jar του Twitter αποκαλύπτει τη διεύθυνση του σπιτιού σας
Το Twitter παρέχει μια σελίδα Σύνθετης αναζήτησης τόσο για κινητό όσο και για desktop, που σας επιτρέπει να αναζητάτε tweets που δημοσιεύονται εντός συγκεκριμένου εύρους ημερομηνιών. Εάν χρησιμοποιείτε κινητό, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://mobile.twitter.com/search-advanced. Εάν χρησιμοποιείτε desktop, μεταβείτε στη διεύθυνση https://twitter.com/search-advanced?lang=el.
Στη σελίδα Σύνθετη αναζήτηση, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε την ενότητα “Ημερομηνίες“. Εκεί, θα βρείτε δύο παραμέτρους: “Από” και “Έως“.
Οι κομήτες έπαιξαν «μείζονα» ρόλο για τη ζωή στη Γη
Πεντάγωνο: Τι συμβαίνει με τα μυστήρια drones στο New Jersey
RT-G Robot: Νέα Εποχή στην Καταπολέμηση Εγκλήματος
Επιλέξτε τον επιθυμητό μήνα, ημέρα και έτος για κάθε παράμετρο.
Με το Από: Ορίζετε τα tweets που δημοσιεύτηκαν μετά τα μεσάνυχτα (12:00 π.μ.) μίας ημερομηνίας.
Με το Έως: Ορίζετε τα tweets που δημοσιεύτηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα (12:00 π.μ.) μίας ημερομηνίας.
Δείτε ακόμα: Twitter για Android και iOS: Θα βλέπετε και θα ανεβάζετε εικόνες 4K
Ενώ ακούγεται απλό, η χρήση των παραμέτρων αυτών μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να βρείτε tweets μόνο από την 1η Μαΐου του 2014, πρέπει να ορίσετε το “Από” σε “1 Μαΐου 2014” και το “Έως” σε “2 Μαΐου 2014”. Έτσι θα λάβετε τα tweets που δημοσιεύτηκαν από τα μεσάνυχτα της 1ης Μαΐου έως τα μεσάνυχτα στις 2 Μαΐου. Δεν ορίζετε και τα δύο πεδία στην ίδια ημερομηνία.
Παρομοίως, εάν θέλετε να βρείτε μόνο tweets από το μήνα Μάιο του 2014, ορίστε το “Από” σε “1 Μαΐου 2014” και το “Έως” σε “1 Ιουνίου 2014”. Με αυτόν τον τρόπο, η αναζήτησή σας θα καλύψει και τις 31 ημέρες του Μαΐου.
Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα πάνω και εισαγάγετε μια άλλη παράμετρο, όπως έναν όρο αναζήτησης στην ενότητα “Λέξεις” ή ένα όνομα λογαριασμού στην ενότητα “Λογαριασμοί“. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή “Αναζήτηση“.
Δείτε επίσης: Το Twitter ξεκινά τη δοκιμή των «Professional Profiles»
Όταν δείτε τα αποτελέσματα, μπορείτε να τα ταξινομήσετε περαιτέρω με διαφορετικά κριτήρια χρησιμοποιώντας καρτέλες που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη γραμμή αναζήτησης. Το “Κορυφαία” εμφανίζει τα αντίστοιχα tweets με το μεγαλύτερο engagement. Το “Πιο πρόσφατα” δείχνει όλα τα αντίστοιχα tweets με αντίστροφη χρονολογική σειρά.
Ομοίως, μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα που ταιριάζουν με άτομα, φωτογραφίες ή βίντεο κάνοντας κλικ στις άλλες καρτέλες αποτελεσμάτων. Εάν πρέπει να κάνετε άλλη αναζήτηση, απλώς επισκεφτείτε ξανά τη σελίδα σύνθετης αναζήτησης του Twitter και πραγματοποιήστε ξανά αναζήτηση. Περιλαμβάνει πολλές ισχυρές παραμέτρους που σας επιτρέπουν να περιορίσετε τα tweets σε συγκεκριμένες ημερομηνίες προς ή από συγκεκριμένα άτομα σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και πολλά άλλα.