ΑρχικήUpdatesGoogle: Μπορείτε να διαγράψετε το τελευταίο πράγμα που αναζητήσατε

Google: Μπορείτε να διαγράψετε το τελευταίο πράγμα που αναζητήσατε

Είχατε ευχηθεί ποτέ να μπορείτε να διαγράψετε το τελευταίο πράγμα που αναζητήσατε στην Google; Φαίνεται πως από εδώ και στο εξής η Google σας το επιτρέπει να το κάνετε.

Google

Μάθετε: Ο πίνακας ελέγχου απορρήτου του Android 12 μάλλον είναι η απάντηση της Google στο απόρρητο της Apple

Η Google ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία την Τρίτη κατά τη διάρκεια της διάσκεψης λογισμικού I/O η οποία είναι μέρος ενός πακέτου ελέγχων απορρήτου που η εταιρεία Alphabet Inc. κυκλοφορεί για να καθησυχάσει τους καταναλωτές και τις ρυθμιστικές αρχές. Οι χρήστες μπορούν τώρα να πατήσουν σε μια καρτέλα στους Google λογαριασμούς τους για να καταργήσουν τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του ιστορικού αναζήτησης. Η εταιρεία προσφέρει μια δυνατότητα για εκκαθάριση ιστορικών αναζήτησης, αλλά οι χρήστες έχουν βρει ότι τα δεδομένα είναι χρήσιμα για εργαλεία όπως η εφαρμογή Maps ή δεν γνωρίζουν τη δυνατότητα διαγραφής τους.

Δείτε επίσης: Η Gοogle φέρνει επιτέλους τo YouTube Music app στο Wear OS

Οι νέοι τρόποι για να δώσουν στους χρήστες περισσότερους ελέγχους απορρήτου έρχονται μετά από χρόνια επίκρισης της συμπεριφοράς της γιγαντιαίας εταιρείας αναζήτησης.

“Ποτέ δεν πουλάμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε κανέναν”, δήλωσε ο Jen Fitzpatrick, ανώτερος αντιπρόεδρος της Google στην εικονική εκδήλωση. “Μια τέτοια πράξη είναι απλά εκτός ορίων.”

Δείτε επίσης: Gοogle Chrome: Διορθώνει αυτόματα τα παραβιασμένα passwords σε Android

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Google εισήγαγε επίσης νέα εργαλεία για προστασία με κωδικό πρόσβασης και άδεια δεδομένων για το Android λογισμικό της. «Κανείς άλλος δεν προσφέρει αυτό το είδος της τεχνικά επιβεβλημένης και επαληθεύσιμης ιδιωτικότητας», πρόσθεσε ο Fitzpatrick. Η Apple Inc. εδώ και χρόνια αναφέρει ότι τα iPhone της είναι πολύ πιο ασφαλή από τις συσκευές που χρησιμοποιούν το Android λειτουργικό σύστημα της Google.

Πηγή πληροφοριών: finance.yahoo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS