ΑρχικήUpdatesGoogle Chrome: Διορθώνει αυτόματα τα παραβιασμένα passwords σε Android

Google Chrome: Διορθώνει αυτόματα τα παραβιασμένα passwords σε Android

Η Google κυκλοφορεί μια νέα λειτουργία για το Chrome σε Android, που σας ειδοποιεί όταν έχει παραβιαστεί ένα από τα passwords σας και, στη συνέχεια, σας βοηθά να το αλλάξετε αυτόματα.

Τώρα, κάθε φορά που ελέγχετε για κλεμμένα passwords σε υποστηριζόμενα sites και apps, ο Google Assistant θα εμφανίζει ένα κουμπί “Αλλαγή password” που θα δίνει εντολή στο Chrome να περιηγηθεί στο site και να εκτελέσει μόνο του όλη τη διαδικασία αλλαγής password.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε ένα link για επιλεγμένο κείμενο στον Chrome

Google Chrome passwords Android
Google Chrome: Διορθώνει αυτόματα τα παραβιασμένα passwords σε Android

Ο Patrick Nepper, Ανώτερος Διαχειριστής Προϊόντων του Google Chrome, δήλωσε τα ακόλουθα: «Με την υποστήριξη του Duplex στον Ιστό, ο Assistant αναλαμβάνει τα κουραστικά μέρη της περιήγησης στον Ιστό – το scrolling, το κλικάρισμα και τη συμπλήρωση φορμών – και σας επιτρέπει να εστιάσετε σε ό,τι είναι σημαντικό για εσάς. Τώρα επεκτείνουμε αυτές τις δυνατότητες ακόμη περισσότερο, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε γρήγορα ένα ισχυρό password για συγκεκριμένα sites και apps, όταν το Chrome διαπιστώνει ότι τα credentials σας έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.»

Το Duplex στον Ιστό παρουσιάστηκε το 2019, έχοντας ως στόχο να επιτρέψει στον Google Assistant να βοηθήσει τους χρήστες να ολοκληρώσουν ευκολότερα διάφορα web tasks, όπως η παραγγελία φαγητού, το checking σε πτήσεις, η αγορά εισιτηρίων ταινιών και η αυτόματη αλλαγή passwords.

Δείτε ακόμη: Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID στο iPhone σας

Ο Nepper επεσήμανε ακόμη ότι οι αυτόματες αλλαγές password κυκλοφορούν σταδιακά στο Chrome σε Android, σε χρήστες που συγχρονίζουν τα passwords. Η δυνατότητα αυτή ξεκινά στις ΗΠΑ και θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερα sites και σε περισσότερες χώρες τους επόμενους μήνες.

passwords
Google Chrome: Διορθώνει αυτόματα τα παραβιασμένα passwords σε Android

Η Google ανακοίνωσε επίσης στις 18 Μαΐου ότι ο password manager (διαχειριστής κωδικών πρόσβασης) στο Chrome για Android θα λάβει επίσης πολλές βελτιώσεις, όπως οι ακόλουθες:

  • Ένα νέο εργαλείο που θα διευκολύνει την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.
  • Βαθύτερες ενσωματώσεις με Chrome και Android να γεμίζουν απρόσκοπτα τους κωδικούς πρόσβασής σας σε sites και apps, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε σε desktop ή κινητό.
  • Ειδοποιήσεις κωδικού πρόσβασης, οι οποίες σας ειδοποιούν αυτόματα για τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης που έχουν παραβιαστεί μέσω παραβίασης τρίτου μέρους.

Πρόταση: Η Google φέρνει επιτέλους τo YouTube Music app στο Wear OS

Ο Sameer Samat, VP διαχείρισης προϊόντων της Google, δήλωσε, στις 18 Μαΐου, στο φετινό ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Google I / O ότι το λειτουργικό σύστημα Android τροφοδοτεί πλέον περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια συσκευές. Σε αυτά τα στατιστικά στοχεία δεν περιλαμβάνονται συσκευές που χρησιμοποιούν stores τρίτων (π.χ. Amazon Fire ή Κινεζικά Android-based smartphones και tablets).

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS