Αρχικήsecurity2021: 2,9 εκατομμύρια DDoS επιθέσεις τους τρεις πρώτους μήνες

2021: 2,9 εκατομμύρια DDoS επιθέσεις τους τρεις πρώτους μήνες

Περίπου 2,9 εκατομμύρια Distributed Denial of Service (DDoS) επιθέσεις έλαβαν χώρα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με έρευνα της ομάδας ATLAS Security Engineering & Response Team (ASERT) της NETSCOUT.

Δείτε επίσης: Akamai: Αντιμετώπισε μια DDoS 800Gbps εναντίον μιας εταιρείας gambling

DDoS

Αυτός ο αριθμός δείχνει ότι υπήρξε αύξηση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020. Σε κάθε μήνα ξεχωριστά σημειώθηκαν περισσότερες από 900.000 DDoS επιθέσεις. Οι περισσότερες που είχαν καταγραφεί μέχρι τώρα σε ένα μήνα, ήταν 800.000.

Φέτος, είδαμε 972.000 επιθέσεις τον Ιανουάριο, οι οποίες εξαλείφουν το ρεκόρ επιθέσεων που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο“.

Η ASERT προειδοποίησε ότι το 2021 θα πραγματοποιηθούν περισσότερες DDoS επιθέσεις και το 2020 ήταν ήδη μια δύσκολη χρονιά, που σημειώθηκαν πολλές επιθέσεις.

Συγκρίνοντας τα πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους και του 2020, οι ερευνητές είπαν ότι δεν υπήρχε τεράστια αύξηση στις επιθέσεις. Και στις δύο αυτές περιόδους, οι επιτιθέμενοι επέλεξαν να πραγματοποιήσουν έναν τεράστιο αριθμό επιθέσεων που δύσκολα θα μπορούσαν να μετριάσουν τα θύματα.

Δείτε επίσης: Τα προϊόντα VPN της Powerhouse χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις DDoS

Ωστόσο, η διάρκεια των επιθέσεων και η απόδοση αυξήθηκαν από έτος σε έτος. Πολλές επιθέσεις (42%) διήρκεσαν περίπου πέντε με δέκα λεπτά. Οι επιθέσεις που κράτησαν λιγότερο από πέντε λεπτά μειώθηκαν από 24% σε 19%.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τους στόχους των DDoS επιθέσεων και παρατήρησαν ότι οι επιτιθέμενοι επέλεξαν να στοχεύσουν κατά βάση οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και διαδικτυακές υπηρεσίες.

Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης υπέστησαν περίπου 7.000 επιθέσεις το τρίτο τρίμηνο του 2020, 10.000 επιθέσεις το τέταρτο τρίμηνο και 8.400 επιθέσεις το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Δείτε επίσης: Πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης ΗΠΑ: Έχουν εκτεθεί στοιχεία ασθενών

Στον εκπαιδευτικό τομέα, οι επιθέσεις αυξήθηκαν κατά 41% τα τελευταία τρία τρίμηνα του 2020, ενώ σημειώθηκαν χιλιάδες επιθέσεις και το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Αυτή η τελευταία έρευνα υποστηρίζει τα συμπεράσματα που αναφέρθηκαν στην εξαμηνιαία έκθεση Threat Intelligence Report της NETSCOUT, η οποία προέβλεπε ότι οι επιθέσεις DDoS θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέσα στο 2021, ενώ είναι πιθανό να γίνουν πιο πολύπλοκες.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS