ΑρχικήUpdatesΤο TikTok θα μπορούσε σύντομα να προσθέσει τις in-app αγορές

Το TikTok θα μπορούσε σύντομα να προσθέσει τις in-app αγορές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το TikTok συνεργάζεται με αρκετά ευρωπαϊκά brands σε αυτό που φαίνεται να είναι η τελευταία του κίνηση για να φέρει το online shopping στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

TikTok

Δείτε επίσης: Το TikTok θα προσθέτει αυτόματα υπότιτλους στα βίντεο

Η κίνηση δεν είναι η πρώτη, ούτε μας προκαλεί εντύπωση. Το Instagram που ανήκει στο Facebook παρουσίασε τις δυνατότητες ecommerce πριν από μερικά χρόνια και έκτοτε επεκτείνεται με αργούς ρυθμούς σε διάφορες διεθνείς αγορές.

Τώρα, μια έκθεση του Bloomberg ισχυρίζεται ότι το TikTok σχεδιάζει μια παρόμοια κίνηση και δοκιμάζει την κυκλοφορία με αρκετά ευρωπαϊκά brands, συμπεριλαμβανομένης της Hype, η οποία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της.

Δείτε επίσης: Αγωγή εναντίον του TikTok για κακή διαχείριση δεδομένων των παιδιών

Οι ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι οι προσπάθειες του TikTok να φέρει πιο κοντά το online shopping και τα social media, θα ανοίξει έναν άλλο δρόμο για την πλατφόρμα η οποία θα μπορεί να ανταγωνιστεί το Facebook αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η μητρική εταιρεία του TikTok ByteDance προσπαθεί να φέρει το online shopping σε μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων.

Το ισοδύναμο του TikTok στην Κίνα, το Douyin, πρόσθεσε τη λειτουργικότητα του ecommerce το 2019 και ισχυρίζεται ότι έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόλις το πρώτο έτος.

Οι διαδικτυακές αγορές δεν είναι απολύτως ξένες για το TikTok. Το Verge αναφέρει ότι η πλατφόρμα έχει προσπαθήσει να ενεργοποιήσει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην εφαρμογή μερικές φορές στο παρελθόν, συνεργαζόμενη με τις Teespring και Shopify, χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Δείτε επίσης: Το TikTok προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης

Ωστόσο, φαίνεται ότι η τελευταία προσπάθεια του TikTok θα δώσει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να πωλούν προϊόντα στους φαν τους απευθείας μέσω της πλατφόρμας.

Δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία λέξη για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η δοκιμή και αν η πλατφόρμα σκοπεύει να εισαγάγει τη δυνατότητα και σε άλλες αγορές.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS