ΑρχικήinetΜελέτη της Ford: Γιατί δεν πρέπει να φοράμε ακουστικά όταν οδηγούμε

Μελέτη της Ford: Γιατί δεν πρέπει να φοράμε ακουστικά όταν οδηγούμε

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν οδηγείτε. Μερικά από αυτά είναι το να στέλνετε γραπτά μηνύματα, να ξυρίζεστε, να βουρτσίζετε τα δόντια σας, να πίνετε μπύρα ή να φοράτε ακουστικά. Εάν συμφωνείτε ότι όλα αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται όσο βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, συγχαρητήρια. Αν φτάσατε στο τελευταίο και μπερδευτήκατε, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο.

ακουστικά

Δείτε επίσης: Elon Musk: «Δεν ήταν ενεργοποιημένο το Tesla Autopilot στο αυτοκίνητο που συγκρούστηκε»

Η οδήγηση με ακουστικά σε πολλά μέρη του κόσμου είναι παράνομη, αλλά ακόμη και σε περιοχές που δεν είναι παράνομη είναι κακή ιδέα να το κάνετε, γιατί καταστρέφει την αίσθηση της χωρικής σας επίγνωσης. Η Ford επειδή ήταν περίεργη σχετικά με το πόσο κακή ιδέα είναι να οδηγείς με ακουστικά συνέταξε μια μελέτη στην Ευρώπη για να το ποσοτικοποιήσει και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης την Τετάρτη.

Δείτε επισης: Πώς να αγοράσετε ένα Tesla αυτοκίνητο με Bitcoin;

Η μελέτη χρησιμοποιεί μια εφαρμογή που παίζει spatial audio “8D”, που επιδιώκει να δημιουργήσει ρεαλισμό μέσω της ελεγχόμενης μετακίνησης και της εξισορρόπησης. Αυτό το 8D audio χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με έναν δρόμο εικονικής πραγματικότητας για τη δημιουργία ηχητικών ενδείξεων και στη συνέχεια ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στη μελέτη να αναγνωρίσουν τις ενδείξεις – για παράδειγμα, ρωτήθηκαν αν μπορούσαν να ακούσουν ένα ασθενοφόρο να πλησιάζει από πίσω.

Οι ενδείξεις έπαιξαν σε άτομα που δεν φορούσαν ακουστικά και σε άτομα που φορούσαν ακουστικά και άκουγαν μουσική. Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που άκουγαν μουσική μέσω ακουστικών ήταν κατά μέσο όρο 4,2 δευτερόλεπτα πιο αργοί στο να εντοπίσουν τις ενδείξεις από εκείνους που δεν φορούσαν ακουστικά. Μπορεί να μην φαίνεται σαν κάτι σημαντικό, αλλά 4,2 δευτερόλεπτα είναι πρακτικά μια αιωνιότητα όταν μιλάμε για το να μπορέσεις να αποφύγεις την σύγκρουση με έναν ποδηλάτη.

Δείτε επισης: Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Hyundai IONIQ 5 είναι εντυπωσιακό

Από τους 2.000 συμμετέχοντες στη μελέτη, το 44% είπε ότι δεν θα φορούσε πια ακουστικά ενώ οδηγεί κάποιο όχημα. Αν νομίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τα καλά νέα είναι ότι η Ford καθιστά την εφαρμογή διαθέσιμη σε όλους, ώστε να μπορείτε να τη δοκιμάσετε μόνοι σας, και ελπίζουμε να αλλάξετε γνώμη και να σταματήσετε να φοράτε τα ακουστικά.

Πηγή πληροφοριών cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS