ΑρχικήsecurityXSS: Το ρωσόφωνο hacking φόρουμ απαγορεύει τα ransomware topics!

XSS: Το ρωσόφωνο hacking φόρουμ απαγορεύει τα ransomware topics!

Το XSS, ένα από τα πιο δημοφιλή ρωσόφωνα hacking φόρουμ, έχει απαγορεύσει όλα τα topics που προωθούν ransomware, για να αποτρέψει την «ανεπιθύμητη προσοχή». Το XSS είναι ένα ρωσόφωνο hacking φόρουμ που δημιουργήθηκε με στόχο να μοιράζεται γνώσεις σχετικά με εκμεταλλεύσεις, ευπάθειες, malware και εισβολή δικτύου.

Με την άνοδο του ransomware, Ransomware-as-a-Service (RaaS) συμμορίες – όπως οι REvil, LockBit, DarkSide, Netwalker και Nefilim – χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το εν λόγω φόρουμ για να «στρατολογήσουν» νέους συνεργάτες / συμμάχους στην επιχείρησή τους.

Διαβάστε επίσης: DarkSide ransomware: Μετά την Colonial Pipeline στοχεύει άλλες τρεις εταιρείες

XSS ρωσόφωνο hacking φόρουμ  ransomware topics
XSS: Το ρωσόφωνο hacking φόρουμ απαγορεύει τα ransomware topics!

Αφού η συμμορία του DarkSide ransomware κρυπτογράφησε την Colonial Pipeline (εταιρεία διαχείρισης του μεγαλύτερου αγωγού καυσίμων των ΗΠΑ) και διέκοψε τη λειτουργία του αγωγού, αρχές επιβολής του νόμου και ερευνητές ασφαλείας διερευνούν όλο και περισσότερο τόσο τη συμμορία όσο και sites που προωθούν το ransomware.

Σε ένα post που αναρτήθηκε στο φόρουμ – το οποίο ανακαλύφθηκε από τον Yelisey Boguslavskiy, ερευνητή ασφαλείας της Advanced Intel – ο ιδιοκτήτης του XSS, γνωστός ως «Διαχειριστής», ανέφερε στις 13 Μαΐου ότι τα topics του φόρουμ που προωθούν ransomware δεν επιτρέπονται πλέον στο site. Συγκεκριμένα, το post αναφέρει ότι απαγορεύονται όλα τα “προγράμματα συνεργατών Ransomware”, “ενοικίαση Ransomware” και “πώληση lockers (ransomware software)” και ότι τα υπάρχοντα topics θα διαγραφούν.

XSS ρωσόφωνο hacking φόρουμ
XSS: Το ρωσόφωνο hacking φόρουμ απαγορεύει τα ransomware topics!

Δείτε ακόμη: FBI και CISA εξέδωσαν ειδοποίηση για το DarkSide ransomware

Ο λόγος αυτής της απαγόρευσης είναι ότι ο ιδιοκτήτης πιστεύει πως το ransomware «τραβάει» ανεπιθύμητη προσοχή στο site και «έχει γίνει επικίνδυνο και τοξικό».

Η απαγόρευση αυτή δυσαρέστησε τις ransomware συμμορίες
Λίγο μετά τη δημοσίευση σχετικά με τα topics, εκπρόσωποι των συμμοριών που χρησιμοποιούν το REvil ransomware εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για αυτή την απόφαση.

ransomware topics
XSS: Το ρωσόφωνο hacking φόρουμ απαγορεύει τα ransomware topics!

Με τα βασικά μέλη της ransomware συμμορίας να διατηρούν χαμηλό προφίλ, η επιβολή του νόμου στοχεύει τους συνεργάτες της, προκειμένου να αποδυναμώσει την «επιχείρηση» ή να την αναγκάσει να «κλείσει».

Πρόταση: Ransomware συμμορίες έχουν διαρρεύσει data πάνω από 2.100 εταιρειών μέχρι στιγμής!

XSS ρωσόφωνο hacking φόρουμ  ransomware topics
XSS: Το ρωσόφωνο hacking φόρουμ απαγορεύει τα ransomware topics!

Καθώς όλο και περισσότερες hacking κοινότητες καθιστούν ανεπιθύμητες τις ransomware επιχειρήσεις, θα είναι πιο δύσκολο για τις RaaS επιχειρήσεις να προσλάβουν νέους συνεργάτες/συμμάχους και να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS